Kvarnby IK - Räppe GOIF 1-3: Förlust i premiären!
2017-04-10 10:15

Det var två psykologiskt tunga baklängesmål som satte käppar i hjulet för det nya Kvarnby IK i premiären av division 2 Östra Götaland. 0-1 precis innan halvtidsvilan när klockan redan tickat över 45 minuter och 0-2 bara några minuter in i den andra halvleken blev för tungt. Spelmässigt såg det annars ganska lovande ut men det är en klen tröst när poängskörden blev noll.

Jag tycker vi inleder matchen precis som vi hade pratat om. Sätta rätt försvarspositioner och sedan sakta men säkert börja hitta till ett bra passningsspel som leder till ett bollinnehav. Det känns som om båda lagen prioriterar sitt försvarsspel. Sista 25 minuterna av den första halvleken tycker jag att vi är spelförande, men oftast bara fram till straffområdet. Kanske borde vi haft en straff när Lindi ska lyfta bollen förbi sista försvaren och den träffar handen på honom. Med 30 sekunder kvar av halvleken har Räppe inspark, då begår vi vårt första misstag i vårt försvarsspel när två försvarare går upp i samma duell. Bollen hamnar bakom dessa och Räppe slår ett enkelt inspel framför mål och mycket olyckligt 0-1 i paus.

Det var mycket besvikna miner i paus vilket jag kan förstå. Alltså handlade snacket om att få upp energin igen och att jobba vidare med stort tålamod.

Tyvärr kommer 0-2 redan i 50:e minuten då vi är för passiva på en fast situation. Det känns som om Räppe kontrollerar matchen och vi är inte lika tydliga i vårt passningsspel som vi var i den första halvleken. Med ca 20 minuter kvar går vi ner på en trebackslinje för att ta en chans att trycka ner Räppe i banan och skapa situationer på det viset. Redan efter fyra-fem minuter får vi utdelning då en boll kommer in i offensivt straffområde. Emil vinner förstaduellen, Zubac får bollen vidare till Ali som slår bollen mot mål och där trycker Zubac in 1-2 från nära håll! Tanken var nu att fortsätta skapa tryck mot Räppe men tyvärr kommer Räppe upp i ett anfall som leder till en hörna. På hörnan förlorar vi förstaduellen och när Kevin räddar så får vi inte bort returen och 1-3 är ett faktum och det blir slutresultatet.

Vi förlorar mot ett lag som är effektivare på sista tredjedelen! Vi spelar bra ute på planen men är för snälla i de båda straffområdena och detta måste vi snabbt förbättra.

Närmast väntar IFK Klagshamn i MM-semfinal på onsdag innan nästa uppgift i serien blir Asarums IF på bortaplan på påskafton kl 14.00!