Herr

Kvarnby IK - FBK Balkan 7-5: Vidare i MM efter straffar
2017-03-24 12:25
För tredje året i rad är herrarna klara för semifinal i Malmömästerskapen efter seger mot storsatsande division 4 laget FBK Balkan med sammanlagt 7-5 (3-3 efter full tid och därefter direkt straffar där Kvarnby var starkast).

I semifinalen i mitten av april ställs Kvarnby mot vinnaren mellan IFK Klagshamn och Bunkeflo FF.
Vi inleder matchen riktigt bra och Deli kan nicka in 1-0 på en frispark från Ali redan i 8:e minuten. I 10:e minuten kommer en fin omställning efter en Balkan hörna. Många som tar löpningar och 7-8 sekunder senare har Kalle skjutit in 2-0!
Vi känner att vi har full koll på matchen tills vårt första misstag kommer i uppspelsfasen med straff som följd och 2-1 är ett faktum.
Detta ger Balkan energi samtidigt som vi blir lite försiktiga i vårt spel. Några minuter senare kommer 2-2 då Balkan utnyttjar ännu ett misstag i vårt passningsspel och nu kändes det jobbigt! I 45:e minuten tar vi dock åter ledningen då Ali sätter 3-2 och det blir pausresultatet!

I paus är vi överens att vara klokare i passningsspel och i våra beslut.

Fem minuter in på andra halvlek kommer kvitteringen då en Balkan forward snappar upp ännu ett felpass på egen planhalva.
Resten av matchen trycker vi på för ett segermål, samtidigt som Balkan känns farliga i sina omställningar.
Matchen slutar 3-3 och straffar fick avgöra. Här räddar Calle två av fyra straffar och Besemir, Ali, Grimbe och Eddie sätter sina straffar och tar oss vidare till semifinal!

Offensivt skapar vi mycket, vilket är glädjande, bakåt har vi störst problem i uppspelsfasen där vi spelar med för små marginaler. Detta kostar oss 3 mål i nacken idag och detta måste vi förbättra!