Kvarnby IK - IFK Trelleborg 0-0: Ett fall framåt mot IFK Trelleborg
2017-03-13 09:43
Kvarnby kom till träningsmatchen hemma mot IFK Trelleborg med två tunga förluster i bagaget. MM-gruppspelet som hade gått så bra förbyttes hastigt mot noll mål framåt och ett par för mycket bakåt laget tagit sig ann först FC Rosengård och därefter IS Halmia. Matchen mot IFK Trelleborg blev i lördags därför ett fall framåt när försvarsspelet klaffade betydligt mycket bättre än på senaste tiden.

Inför matchen hade vi 21 st spelare tillgängliga, därför valde vi att Calle vaktade buren hela matchen och sen bytte vi samtliga tio utespelare i paus. Före matchen pratade vi om vårt försvarsspel och att hålla oss till våra grunder som vi sakta men säkert jobbar in.

Första halvlek spelar vi ett bra försvarsspel med bra positioner och en bra aggressivitet. Möjligheterna som IFK har är ett par distansskott med luriga bollbanor och studsar precis innan Calle ska rädda, men Calle klarar detta på ett bra sätt. Offensivt ser vi bra löpvilja och fina intentioner, men oftast stupar vi på sista passningen vilket inte är så konstigt med tanke på att vi har så många nya spelare som ska lära känna varandras kvaliteter. Rättvist 0-0 i paus.

Andra halvlek inleder IFK lite aggressivare där våra tio nya utespelare behöver 5-6 minuter innan vi är inne i matchtempot. Även här är försvarsspelet stabilt över hela planen. Farligast är det vi de tillfällena då vi slarvar i uppspelsfasen, men detta lyckas vi reda ut. Ju längre halvleken lider desto fler möjligheter får vi. Vi kommer runt via kantspel, via omställningar och även via bra passningar. Dock är det den sista passningen som inte hittar fram och matchen slutar 0-0.

Efter två raka 0-4 förluster mot Rosengård och Halmia så var det skönt med denna insatsen av grabbarna. Jag tycker killarna visar att vi har en jämn trupp och där vi nu de sista fyra veckorna innan premiären ska höja oss ytterligare som kollektiv! Med 19 st nya spelare i truppen så är det självklart att vi måste ha tålamod i detta nya lagbygge.

/Uffe Jansson

Träningsmatch

Kvarnby IK- IFK Trelleborg 0-0 (0-0)

Lördag 11/3 14:00

Bäckagårdens IP

Laget i första halvlek: Calle Scott- André Haneland, Hugo Nilsson, Jonathan Frantzén, Simon Thoresson- Mirlind Mejzinolli, Max Westerberg, Ali Burrniku, Max Nordlinder, Sebastian Kellgren- Kalle Svensson.

Andra halvlek: Calle Scott- Ajdin Fatic, Oscar Vilas, Stefan Arnshed, Zacharia El-Segaier- Delaware Zadran- Maciek Buszko, Emil Grimbe, Anton Håkansson, Oscar Zubac- Besemir Faniq.

Hallå där...2020-04-09 15:30
LB07 - Kvarnby IK 3-22019-08-11 17:24
Inför LB07 - Kvarnby IK2019-08-09 09:48
Kvarnby IK - LB07 0-22019-05-05 16:32
Inför Kvarnby IK - LB072019-05-03 09:39
DM lottat2016-05-03 13:19
Dags att åka till Nybro2016-04-22 14:48
Hemmapremiär i serien2016-04-16 09:30