BK Olympic - Kvarnby IK 1-1: Krysset säkrade kvartsfinalplatsen
2017-02-19 11:08
Förutsättningarna för avancemang till kvartsfinal utav årets Malmömästerskap var väldigt goda på förhand. Kvarnby hade satt sig i en väldigt god sits på förhand efter de två inledande matcherna och gjorde också precis vad som krävdes i 1-1 matchen borta mot BK Olympic. Avancemang var avklarat och kvartsfinalplatsen säkrad efter lördagens oavgjorda resultat.
Efter förra helgens komfortabla 0-3 seger borta mot Hyllie IK samtidigt som Olympic föll stort mot Kulladal var de två översta platserna mer eller mindre redan vikta åt Kvarnby och Kulladal som båda stod på fyra poäng i gruppen efter de två första matcherna. Avslutningsomgången skulle dock spelas och allt kan givetvis hända men försprånget i tabellen både poäng- och målmässigt talade sitt tydliga språk.

Kvällen innan Kvarnby möte Olympic på Lindängen hade Kulladal redan säkrat sin kvartsfinalplats när man hemmabesegrade Hyllie med 1-0. För Kvarnby gruppseger krävdes nu vinst med minst tre bollars marginal och efter en mycket fin första halvlek utav herrarna under lördagsförmiddagen såg det inte alls otänkbart ut.

Som sin vana trogen under nye Uffe Jansson ställde Kvarnby upp med sitt 4-2-3-1 spel och återigen var det ett väldigt ungt Kvarnbylag på banan. Efter en något trevande start på matchen är det Kvarnby som tar initiativet med ett högre bolltempo och fler vunna dueller vilket också leder till en klar spelmässig dominans. Efter hårt tryck mot BK Olympic kommer så tillslut ledningsmålet efter en tilltrasslad situation efter en hörna.

Trots att det bara är 0-1 för vårt lag är det vittring på första platsen i gruppen och efter ledningsmålet är det fortsatt Kvarnby som dominerar och har mest boll. Chanser för fler mål skapas men bollen vill aldrig in för Kvarnby och när halvtidssignalen ljuder är det nog som en skön signal för hemmalaget att kunna samla ihop sig under pausvilan.

Det är ganska ofta när ett lag gör en så pass bra första halvlek som den nästkommande halvleken blir en ganska medioker historia eftersom det spelförande laget från den första halvleken ganska lätt slappnar av och är lite nöjda med vad man har presterat. Precis detta var också vad som inträffade för Kvarnbys del. Det fina spelet och den stora dominansen avtog och BK Olympic bjöds in i matchen. Om det var Kvarnbyspelarna som slappnade av rejält och trodde att spelet skulle flyta på av sig själv även under akt två eller om det var Olympic som höjde sig betänkligt är svårt att säga, kanske var det en kombination av båda delar.

Om den första halvleken var klart dominerande utav Kvarnby var det BK Olympic som hade övertaget i den andra halvleken. Länge såg det dock ut att bli tre poäng till Kvarnby ändå, om än en seger som egentligen inte skulle inneburit mer än en boost och segersötma. Målen för att gå om Kulladal i tabellen saknades fortfarande. Tillslut fick dock Olympic till det där kvitteringsmålet när man i slutminuterna lyckades knoppa in slutresultatet 1-1.

Det är aldrig kul att tappa poäng i slutet och en seger är alltid det allra bästa men plåstret på såren är trots allt att avancemanget till kvartsfinal säkrades ändå. Herrarna gjorde vad som krävdes rent resultatmässigt efter en trots allt mycket fin första halvlek. Det är saker att ta med sig och bygga vidare på.