Hyllie IK - Kvarnby IK 0-3: Seger i andra gruppspelsmatchen
2017-02-13 11:41
Andra matchen för året var en tävlingsmatch mot Hyllie i MM. Självklart spelar vi för vinst men samtidigt fortsätter vi med att prova olika spelare samt olika positioner på en del  spelare, precis som det ska vara på en försäsong. Det blev tillslut seger med klara 0-3 borta mot Hyllie i den andra gruppspelsmatchen och det är upplagt för en rafflande avslutning av gruppen nästa lördag mot BK Olympic.

Första halvleken är godkänd av oss. Försvarsspelet är stabilt men slarv i uppspelsfasen ger Hyllie två stora målchanser som de inte utnyttjar. Offensivt har vi mycket boll men vi är lite hafsiga i våra passningar och mottagningar. Detta gör att vi endast skapar 2-3 bra chanser utöver vårt ledningsmål. Vårt mål kom efter 26 minuters spel då Emil frispelar Terry som sätter 0-1 som också är halvtidsresultatet.

Den andra halvleken är bättre. Vi har ett stort bollinnehav och Hyllie får jaga mycket boll vilket ger oss en ganska behaglig halvlek. Vi släpper inte till några lägen bakåt och framåt skapar vi nu en handfull lägen plus att vi gör ytterligare två mål. Max sätter 0-2 på en frispark direkt i mål i 56:e min och Delaware får avsluta målskyttet i 76:e min då han frispelas av Emil, som gör sin andra assist i matchen, och slutresultatet skrivs till 0-3.

Kommande helg spelar vi den tredje och sista gruppspelsmatchen i MM då vi tar emot BK Olympic borta på Lindängen lördagen 18/2 kl 14.00. Gruppsegern ser på förhand ut att stå emellan Kvarnby och Kulladal, som vann sin andra omgång med hela 5-1 mot Olympic. Just nu är det fördel Kulladal i tabelltoppen på grund av bättre målskillnad efter att Kvarnby och Kulladal spelat oavgjort 2-2 i höstas när gruppspelet inleddes.