HIF U21 - Kvarnby IK 3-2: Första träningsmatchen är spelad för ”nya” Kvarnby
2017-02-08 10:12

Med endast 7st spelare kvar från förra årets trupp och 15st spelare som hämtats från provträningar och scouting så går det inte att påstå annat än att detta är ett ”nytt” Kvarnby IK till 2017 års säsong. Alltså var det mycket skönt att få komma igång med träningsmatcher för att se vad vi ska jobba vidare med.

HIF inleder första 15min med en hög  press där vi begår såväl tekniska misstag som organisatoriska misstag och utan tvekan ska vi vara glada för att vi bara ligger under med 1-0 efter 15min. Vi börjar sedan, sakta men säkert, hitta rätt i både positioner och passningsspel vilket gör att vi kan lösa deras press genom att spela oss ur situationerna. Spelet jämnas ut och vi kan kvittera till 1-1 när Max slår in en hörna som går via en HIF försvarare och in i mål. 1-1 i paus och vi är naturligtvis mycket stolta över moralen i laget som kunnat lyfta sig efter ett tidigt underläge och i princip varit bortspelade i inledningen!

Vi gör sedan en bra 2:a halvlek, som vi förlorar med 2-1, och därmed matchen med 3-2. Våra insläppta mål känns lite onödiga då det är ett missförstånd som ligger bakom deras 2-1 mål och 3-2 målet görs på en inläggsfrispark som går rakt i mål. Detta kan vara frukten av att vi inte är samspelta än! Vår kvittering till 2-2 kommer efter ett fint anfall där Backa spelar fram en boll på djupet till Terry, ett distinkt inlägg i boxen där Kalle är först och trycker in bollen.

Totalt sätt är vinsten  rättvis för HIF, men vi är nöjda med vår prestation de sista 75min och definitivt något vi ska bygga vidare på. Nöjd med att vi följer direktiven i vårt försvarsspel och att vi får ett bättre anfallsspel ju längre matchen lider. Vi missar bla att 2st friläge under 2:a halvlek. Positivt att 17 spelare får speltid utan att vi tappar i kvalité, det innebär att vi har en jämn trupp till vårt förfogande!

Nästa uppgift blir på fredag då vi har en tävlingsmatch i MM mot Hyllie IK på bortaplan kl 19.00.