Matchnummer: 130155047
Samling:17:30
Torna Hällestads IF - Kvarnby IK 1-2: Äntligen seger igen
2023-05-25 17:45

Kvarnby IK avslutade maj månads matchspel med seger och tre poäng efter1-2 borta mot Torna Hällestads IF under onsdagskvällen.

Det har varit en något dyster månad poängmässigt för herrarna under maj. Den snöpliga förlusten borta mot Saba Palestina KIF/Liria IF under den första helgen i maj följdes upp med ett sent poängtapp borta mot Lunds BoIS och därefter en tappad 2-1 ledning till 2-4 mot toppkonkurrenten Dalby GIF under Kristi Himmeslfärdsdag och matchens sista tio minuter. När KIK under onsdagen åkte till Torna Hällestad och Tornavallen för maj månads sista seriematch var därför seger och tre poäng av högsta prioritet för att inte tappa mark i toppstriden.

Kvarnby IK fick också en smakstart på matchen när laget tog ledningen redan efter 20 sekunder via fjolårets skyttekung Erik Odén. Uppförsbacke för hemmalaget direkt och en drömstart för Kvarnby IK att mer eller mindre få starta matchen med en 0-1 ledning. Det skulle inte dröja mer än drygt sju minuter innan nästa måljubel skulle komma för KIK när Erik återigen var framme och 0-2 var ett faktum.

-En härlig inledning på matchen givetvis och med 0-2 i ryggen efter bara sju minuter kändes det såklart betryggande att kunna jobba vidare med matchen, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK och fortsätter:

-Jag vill dock ge en stor eloge och hylla moralen stort i Torna Hällestad som trots tvåmålsunderläget så pass tidigt inte gav sig utan snarare växlade upp i underläget där många andra kanske hade sänkt sig och jobbade hårt med sina långa bollar mot sina starka huvudspelare.

Kvarnby IK gick till halvtidsvila med sina två tidiga mål i bagaget och under den andra halvleken skapade laget en mängd chanser att utöka och på riktigt punktera matchen. Bland annat hade KIK en boll i ribbans underkant, två rena frilägen som brändes och en boll som räddades på mållinjen utav en hemmaspelare.

Precis som många gånger för den senaste månaden skulle Kvarnbys motståndarlag komma igen och utnyttja det faktum att Kvarnby IK inte lyckats göra ytterligare mål och säkrat den ledning man haft. Sån tur var så kom Torna Hällestads reduceringsmål så pass sent i matchen att det endast återstod ett par minuters spel och närmre än 1-2 kom hemmalaget aldrig.

-Vi höll rättvist undan till seger under slutminuterna men vi måste helt klart bli bättre på att stänga matcherna och ta tillvara på våra målchanser för att säkra våra tre poäng tidigare, säger Uffe Jansson.