Inför Torna Hällestads IF - Kvarnby IK
2023-05-24 10:47

Kvarnby IK åker till Tornavallen i Torna Hällestad för match mot bygdens lag ikväll med matchstart klockan 19:00.

Om april var en månad av munterhet och nio poäng utav tolva möjliga har maj varit desto dystrare där Kvarnby IK endast inkasserat en av nio poäng. Spelet har inte suttit samman över 90 minuter och det där flytet som alla vill åt tycks ha brunnit upp i Valborgselden. För två veckor sedan kvitterade Lunds BoIS på stopptid till 1-1 och senast hemma mot toppkollegan Dalby GIF tappade KIK 2-1 till 2-4 inom loppet av sex minuter under slutet av den andra halvleken.

-Både mot Lunds BoIS och mot Dalby gör vi två helt okej prestationer. Lärdomen från båda matcherna är dock att vi måste bli bättre i straffområdena, både offensivt och defensivt där vi kunnat punktera bägge de senaste två tillställningarna framåt och tyvärr släppt in alldeles för enkla mål bakåt, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK.

Om Kvarnby IK är inne i en formdipp så har det sett ännu sämre ut för Torna Hällestads IF under de senaste veckorna. Laget har fyra raka förluster i seriespelet och har gått mållösa sedan bortasegern mot Husie IF den 22 april då man gjorde hela fyra mål framåt. Därefter har i tur och ordning Heleneholms SK, NK Croatia, Furulunds IK och Saba Palestina KIF/Liria IF nollat Torna Hällestad.