Matchnummer: 130155036
Samling:11:30
Lunds BoIS - Kvarnby IK 1-1: Tungt poängtapp för KIK
2023-05-16 11:41

Ett spelmässigt överlägset Kvarnby IK tappade ledningen på övertid och fick åka hem med endast en pinne borta mot Lunds BoIS.

Kvarnby IK kom till lördagens bortamatch på Gunnesbo Gård med en tung förlust i bagaget från förra fredagen borta mot Saba Palestina KIF/Liria IF. På stopptid i den första halvleken hade Saba Palestina/Liria straffat Kvarnby IK efter en ganska svag första halvlek från KIK. Trots en uppryckning i andra halvlek räckte det inte för Kvarnby IK då.

Till lördagens match mot Lunds BoIS hade KIK tagit med sig uppryckningen i den andra halvleken från föregående omgång och redan på uppvärmningen syntes en helt annan taggning än den som varit under de senaste två veckornas omgångar. Kvarnby IK inledde också matchen piggt med ett stort bollinnehav och flera halvchanser under matchens första 45 minuter som dock inte resulterade i något mål.

-Spelmässigt tycker jag att vi gör vår bästa insats i årets seriespel i denna match. Vi har ett stort innehav av boll och är betydligt bättre än Lunds BoIS, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

Under den andra halvleken höjde KIK trycket och farten ännu mer och lyckades också skapa mer än en handfull riktigt kvalificerade målchanser. Ledningsmålet dröjde dock till knappa kvarten kvar att spela när lagets senaste nytillskott Filip Gavran, nästan på egen hand, kunde göra 0-1 till KIK.

-Ledningsmålet kändes fullt rättvist och vi borde under den andra halvleken avgjort matchen. Utöver målet och en mängd klara målchanser brände vi en straff, sköt över i fritt läge från ett par meters håll och missade även ett rent friläge. Därför var det en enorm besvikelse när Lunds BoIS lyckades kvittera till 1-1 med bara några minuter kvar efter flera olyckliga incidenter innan som föranledde målet, säger Uffe Jansson och fortsätter:

-Det var otroligt tungt efteråt och jag har haft svårt att släppa det här poängtappet med tanke på hur matchbilden såg ut och den spelmässiga prestation som vi gör. Surt men så är idrotten och all heder åt Lund som verkligen kämpade hela vägen. Nu vänder vi blickarna mot torsdagens toppmatch mot Dalby GIF på hemmaplan.