Matchnummer: 130155017
Samling:11:15
NK Croatia - Kvarnby IK 2-0: Förlustnollan sprack i toppmötet
2023-04-25 12:34

Kvarnby IK föll i den oerhört tidiga seriefinalen borta mot NK Croatia under söndagen med 2-0.

Inför matchen var det ettan mot tvåan i tabellen efter två spelade seriematcher som skulle mötas på Kroksbäck IP. Det var ett Croatia som pulveriserat Furulunds IK i premiären efter seger med 6-0 och därefter bortabesegrat Saba Palestina KIF/Liria IF i omgång två samtidigt som Kvarnby IK hade kört över Husie IF i lokalderbyt i premiären med 5-1 och vänt underläge till seger mot Heleneholms SK i omgången därpå. Trots två raka segrar för Kvarnby IK var inte allt frid och fröjd efter att laget kommit till söndagens match med en träningsvecka som innehållit både sjukdomar och skador på flera spelare vilket givetvis försämrat matchförberedelserna.

-Trots förutsättningarna med alla sjukdomar och skador som vi olyckligt tajmade in under veckan och därför inte gav oss de bästa förutsättningarna tycker jag att vi klev ut på plan mot Croatia i söndags och utförde det som vi hade kommit överens om. Fram till deras ledningsmål i den 34 minuten har vi relativt bra kontroll i vårt försvarsspel men passiviteten när dom får göra  1-0 är inte godkänd, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK.

Croatias ledningsmål med drygt elva minuter kvar av den första halvleken stod sig fram till pausvilan. Det skulle dock bara dröja åtta minuter in i den andra halvleken innan nästa kalldusch kom för KIK när hemmalaget kunde utöka sin ledning till 2-0.

-Uppförsbacken när dom gör 2-0 blev tyvärr för brant för oss denna gången. Trots att det återstod mer än en halvtimme av matchen hade vi svårt att få tryck på motståndarna samtidigt som Croatia helt klart gör det bra när man lyckas hålla i bollen, säger Ludvig Nilsson.

Kvarnby IK försökte forcera mot slutet av matchen genom ett rakare spel men mer än ett par halvchanser lyckades KIK aldrig vaska fram och Croatia kunde vinna matchen med 2-0.

-Sett till de sammantagna förutsättningar som vi hade med vår träningsvecka inför denna matchen måste jag ändå ge killarna godkänt för prestationen även om vi såklart aldrig är nöjda med 0 poäng. För vår del handlar det nu om att blicka framåt mot en bättre träningsvecka och därefter direkt studsa tillbaka på fredag hemma mot Furulunds IK med en bra prestation och tre poäng, säger Ludvig Nilsson.