Matchnummer: 130155010
Samling:12:30
Kvarnby IK - Heleneholms SK 2-1: Ny seger i femman
2023-04-19 18:39

Två mål inom loppet av tre minuter i början av den andra halvleken vände på matchen till Kvarnbys favör och innebar i slutändan tre nya poäng när Heleneholms SK besegrades med 2-1

Det var två lag med varsina tre poäng i ryggen som kom till den andra omgången av division 5 Sydvästra under lördagen på Bäckagårds IP. Kvarnby IK körde över Husie IF i lokalderbyt på påskafton med komfortabla 5-1 medan Heleneholms SK dagen efter, på påskdagen, hemmabesegrade Saba Palestina KIF/Liria IF med 3-1.

När den andra serieomgången blåstes igång mellan Kvarnby IK och Heleneholms SK var det gästerna från Heleneholm som började matchen bäst. Kvarnby IK saknade både intensitet och den rätta skärpan där laget slog bort alldeles för många passningar. Spelglädjen från förra helgens match mot Husie IF var som bortblåst och istället var det Helenholms SK som tilläts diktera villkoren.

-Trots att vi pratade om det innan match gick vi rakt in i Heleneholms fälla och blev alldeles för ängsliga ute på planen under den första halvleken, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

Efter dryga halvtimmen spelad skulle också Heleneholms SK ta tillvara på det övertag som laget hade skaffat sig. Deras ledningsmål fram till 0-1 skulle bli den första halvlekens enda och det var därför inga muntra miner hos varken spelare eller ledare i Kvarnby IK när lagen gick till halvtidsvila.

-Under pausvilan bestämde vi oss för att vi måste höja oss några nivåer för att kunna vinna den här matchen. Enklare sagt än gjort kanske men vi är samtidigt fullt medvetna allihopa om vad vi kan, säger Uffe Jansson.

KIK kom ut som ett betydligt bättre lag i den andra halvleken. Allting flöt på mycket bättre och det skulle inte dröja mer än tolv minuter efter halvtidsvilan innan Pontus Andersson hittade nätmaskorna fram till kvitteringsmålet 1-1.  Bara tre minuter senare skulle vändningen fullbordas när Erik Odén kunde nicka in ledningsmålet till 2-1.

Eriks 2-1 mål i den 60:e matchminuten blev matchens sista. Trots möjligheter åt båda håll var det ett rättvist slutresultat som kunde avläsas på resultattavlan när domaren blåste av matchen.

-Efter den här segern hyllar vi moralen i laget där vi lyckades vända en svag första halvlek och underläge med 0-1 till en välförtjänt 2-1 seger, säger Uffe Jansson.