Matchnummer: 130155003
Samling:11:30
Kvarnby IK - Husie IF 5-1: En fantastisk premiärseger
2023-04-11 18:02

Fem mål framåt med bland annat ett hattrick av David Thörnqvist gav Kvarnby IK en härlig 5-1 seger hemma mot lokalrivalen Husie IF i premiären av division 5 Sydvästra 2023.

Kvarnby IK kom till påskaftons seriepremiär med en något osäker formkurva efter fyra raka matcher utan förlust med bland annat uttåg ur både MM-slutspelet och DM-slutspelet mot två division 4 klubbar i respektive turnering. Den skade- och sjukdomsproblematik som spökat under stora delar av försäsongen var nu betydligt mildare när seriepremiären stod för dörren.

-Dagarna innan premiären kändes det verkligen som om vi la en lång försäsong med både höga toppar och djupa dalar bakom oss och vi var verkligen sugna på att äntligen få gå ut till seriepremiär, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK som menade på att matchplanen inför drabbningen med Husie var glasklar.

Under inledningen av matchen klev Kvarnby IK ut med ett aggressivt försvarsspel och ett mer direkt anfallsspel än vad som skådats under de senaste veckorna. Husie hade inledningsvis inte mycket att säga till om och redan efter 13 minuter stod det 2-0 på resultattavlan till Kvarnby IK efter dubbla mål av 17-åriga David Thörnqvist.

-Vår matchplan fungerade mycket bra under hela den första halvlekeken och vi kunde framgångsrikt förvalta vårt spelövertag. Drygt tio minuter innan halvtid fick vi in ett tredje mål genom Anton till halvtidsresultatet 3-0, säger Ludvig Nilsson och fortsätter:

-I halvtid var vi överens om att vi inte skulle gå ner oss i andra halvlek utan bibehålla samma intensitet i både försvar och anfall.

Sagt och gjort var ett aggressivt försvarsspel och intensivt anfallsspel precis vad KIK fortsatte med under inledningen av den andra halvleken. Bara fem minuter in i halvlek nummer två kunde Anton Lindell göra sitt andra mål för dagen när han återigen framspelad av Erik Odén mer eller mindre kopierade 3-0 målet från den första halvleken. Av bara farten skulle också 5-0 komma några minuter senare när David Thörnqvist fullbordade sitt hattrick fram till 5-0.

Med 30 minuter kvar av matchen och 5-0 på resultattavlan sjönk både nivå och intensitet hos hemmalaget. Visst var ytterligare ett mål inne för 6-0 som dock dömdes bort för offside och visst skulle Husie få lov att snygga till siffrorna efter ett frisparsmål men den sista halvtimmen var en ren och skär transportsträcka denna premiärdag.

-En liten smolk i glädjebägaren är det allt att vi inte lyckades hålla nollan utan släppte in den där frisparken med dryga kvarten kvar. Summeringsvis var det här dock en premiär som jag och alla inblandade är väldigt nöjda med. Såklart måste David lyftas fram för sitt hattrick och i övrigt en fantastisk match men hela laget gör en mycket fin premiärmatch. Nu gäller det att vi fortsätter ta steg framåt. Gör vi det har vi garanterat en rolig säsong framför oss, säger Ludvig Nilsson.