Matchnummer: 137012053
Samling:10:45
Rydsgårds AIF - Kvarnby IK 0-0
2023-03-28 18:19

Vinterns sista träningsmatch är härmed avklarad efter att Kvarnby IK spelat oavgjort, 0-0, borta mot Rydsgårds AIF.

MM- och DM-matcherna har avlöst varandra i ganska högt tempo under den senaste tiden där Kvarnby IK tog sig vidare från gruppspelet i båda tävlingarna. Så sent som i onsdags blev det dock respass från Malmömästerskapen när Malmö City FC besegrade KIK i åttondelsfinalen och redan nu på fredag är det dags för den första slutspelsomgången i DM när Malmö IK kommer på besök.

I lördags var det dock en sista träningsmatch insprängd mitt bland MM, DM och de serieförberedelser som hela tiden pågår. Rydgård, som precis som Kvarnby, spelar i division 5 även 2023 kom med gott självförtroende till matchen efter att ha besegrat Blentarps BK med 5-1 senast.

Trots varningen om hemmalagets målform hade Kvarnby IK väldigt bra kontroll över matchen under den första halvleken och släppte in till mycket mer än det mål som Rydsgård fick avvinkat för offside. Åt andra hållet hade dock KIK en del bekymmer och skapade väldigt få målchanser mot ett kompakt motståndarlag som såg ut att ha taktiken klar med att ligga på omställning.

-Första halvlek är godkänd samtidigt känns det bra att vi under den andra halvleken blev lite hetare och lite bättre på den sista tredjedelen och lyckades där skapa en hel del målchanser, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK.

Bättre kvalitet på den sista tredjedelen och fler målchanser till trots skulle det inte bli några mål framåt för Kvarnby IK denna lördag. Inte heller Rydsgård skulle lyckas göra något mål och matchen slutade ganska rättvist 0-0.

-En bra genomkörare för oss och ett gott kvitto på att vi har bra spelare underifrån. Vi kom till matchen med en blandning av A-lagsspelare och U19-spelare pga. det täta spelschemat och då är det extra roligt att se de unga killarna tar för sig, säger Ludvig Nilsson och fortsätter:

-Väldigt roligt att vi avslutar matchen med hela sju killar från U19 på planen och trots detta är det vi som för matchen. Det är en trygghet för oss att veta att vi har dessa killar och fler därtill som kommer underifrån vår egen verksamhet.