Inför Kvarnby IK - Tygelsjö IK
2023-03-17 09:08

På lördag tar Kvarnby IK emot Tygelsjö IK hemma på Bäckagårds IP. Matchen kommer bli avgörande gällande vilket av de båda lagen som tar andraplatsen bakom Vellinge FF i gruppen.

Uddamålsförlust med 0-1 mot Vellinge FF i gruppremiären och seger senast på bortaplan mot Hyllie IK med 1-3. Inför slutomgången mot Tygelsjö IK står båda lagen på tre poäng men där KIK har betydligt bättre målskillnad efter att Tygelsjö förlorat med hela 0-6 i söndags mot Vellinge FF.

-Givetvis går vi för avancemang på lördag när vi tar emot Tygelsjö. Den första halvleken senast mot Hyllie IK var en ganska slätstruken, eller till och med svag, historia från vår sida men vi gör en klart bättre andra halvlek vilket bäddade för segern, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

Tillskillnad från ifjor där de bästa tvåorna avancerade vidare från gruppspelet är det i år gruppavancemang till slutspel för samtliga gruppsegrare och samtliga grupptvåor i de totalt 28 DM-grupperna. Med bättre målskillnad och fler antalet gjorda mål för Kvarnby IK innebär detta att laget går vidare till DM-slutspel för andra året i rad vid minst ett oavgjort resultat.