Matchnummer: 130202003
Samling:10:30
Hyllie IK - Kvarnby IK 1-3
2023-03-13 18:04

Det blev seger i den andra gruppspelsmatchen i DM för Kvarnby IK när Hyllie IK bortabesegrades med 1-3 efter en svag första halvlek men en betydligt bättre andra sådan.

Både Kvarnby IK och Hyllie IK kom till spel i den andra DM-gruppspelsomgången med en förlust i bagaget från föregående helg. KIK hade förlorat sin DM-premiär hemma mot Vellinge FF medan Hyllie IK åkt på en 0-2 förlust hemma på Hyllie IP.

När Hyllie och Kvarnby skulle stötta samman var det återigen Hyllie IP som stod som matcharena och det var här båda lagen var utefter tre poäng för att hänga på i kampen om DM-avancemang. Bara sex veckor innan DM-mötet lagen emellan hade Kvarnby IK hemmabesegrat Hyllie med klara 5-1 i Malmömästerskapen, även då i den andra gruppspelsomgången.

Denna gång skulle det bli en jämnare historia. Kvarnby IK var inte riktigt på tårna under matchens första 45 minuter och stod för en ganska svag första halvlek. Trots detta kunde KIK ta ledningen med 0-1 efter drygt 20 minuters speltid genom Alexander Käck. Innan halvleken var över skulle dock hemmalaget få till en kvittering till 1-1 i den 36:e matchminuten vilket också stod sig till halvtid.

-Jag tycker att vi i flera avseenden gör en svag första halvlek där vi måste kunna förvänta oss och kräva mer av varandra. Hyllie hade mer vilja och vi förlorade alldeles för många dueller. Flera dueller gick vi knappt in i och då är det inte lätt att vinna dom heller, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK och fortsätter:

-Sån tur är rycker vi upp oss i den andra halvleken och matchens sista 45 minuter är klart bättre från vår sida där vi kan gå ifrån och avgöra matchen.

Under den andra halvleken skulle KIK göra vad som krävdes för att bärga en seger. Laget spelade upp sig betänkligt och stod för en betydligt bättre andra halvlek. Detta ledde till att bara tio minuter in i den andra halvleken kunde KIK ta ledningen med 1-2 efter ett självmål från hemmalaget innan Pontus Andersson kunde säkra segern med matchens tredje bortamål några minuter innan slutsignalen.

På lördag väntar den avgörande gruppspelsmatchen när KIK tar emot Tygelsjö IK som inför gruppavgörandet står på samma poängskörd som KIK men med sämre målskillnad efter deras 0-6 förlust mot Vellinge FF under gårdagen.