Inför Hyllie IK – Kvarnby IK
2023-03-10 12:55

Efter premiärförlusten i DM är Kvarnby IK revanschsuget när laget under lördagen gästar Hyllie IK i den andra gruppspelsomgången.

Imorgon har det gått exakt sex veckor sedan Kvarnby IK tog emot division 6-laget Hyllie IK på hemmaplan i MM-gruppspelets andra omgång. Där och då var KIK det klart starkaste laget och vann med hela 5-1 efter att ha haft en 3-0 ledning med sig in till pausvilan och Erik Odén gjort två mål i matchen. När lagen nu stöter samman igen är det i ett nytt gruppspel men denna gång i Skånes Fotbollförbunds Distriktmästerskap. Precis som i MM är det nu i den andra gruppomgången som lagen möts. För Kvarnbys del blev det i den första matchen förlust hemma mot fjolårets seriesegrare i femman, Vellinge FF, med 0-1.

-Vi är såklart aldrig nöjda med en förlust men sammantaget tycker jag att vi gjorde en okej insats mot Vellinge FF sett till de förutsättningar som vi återigen stod inför med halva truppen frånvarande. Vi försvarade oss väl rakt igenom hela matchen och trots att vi skapade tillräckligt med målchanser för att få med oss poäng hem var vi lite väl ivriga i vårt anfallsspel när tillfällena gavs, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK.

Precis som för Kvarnby IK blev det 0 poäng för Hyllie IK när DM-gruppspelet rullade igång förra veckan. På Hyllie IP var division 6-kollegan Tygelsjö IK det starkare laget och gjorde ett mål i vardera halvlek vilket gav slutresultatet 0-2.