Matchnummer: 130202002
Samling:12:30
Kvarnby IK - Vellinge FF 0-1
2023-03-06 15:46

Det blev förlust och noll poäng när DM-gruppspelet inleddes hemma på Bäckagårds IP mot division 4-laget Vellinge FF under lördagen.

Efter fyra MM-matcher och en träningsmatch var det i lördags dags för DM-premiär för Kvarnby IK när fjolårets seriemotståndare Vellinge FF stod för motståndet. Vellinge som ifjor stod som seriesegrare i herrarnas division 5 Sydvästra kommer under 2023 återigen få testa sina vingar i fyran efter endast ett år i division 5.

Återigen kom KIK till match med flera bortfall där tränarduon Uffe Jansson och Ludvig Nilsson räknade det till att halva truppen var indisponibel pga. såväl skador som sjukdomar och jobb. Trots detta var tränarduon relativt nöjd med insatsen i stort trots att matchen slutade med förlust.

-Sammantaget tycker jag att vi gör en okej insats sett till de förutsättningar som vi återigen stod inför med halva truppen frånvarande, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK.

Bortfallen i truppen till trots var det en bra elva som stod på benen när domaren blåste igång matchen. Precis som i de båda matcherna under fjolårssäsongen var det jämnt mellan de båda lagen och efter matchens första 45 minuter stod det 0-0.

-Vellinge spelade en väldigt rak fotboll matchen igenom där jag tycker att vi försvarade oss väl över 90 minuter. I vårt egna anfallsspel hade vi tyvärr svårt att etablera spel på deras planhalva och var istället lite för ivriga framåt när tillfällena gavs. Trots det skapade vi några riktigt bra chanser och borde kommit från matchen med minst ett gjort mål framåt, säger Ludvig Nilsson.

Mål gjorde istället Vellinge FF och kunde drygt sex minuter in i den andra halvleken hitta nätmaskorna bakom Kevin Alin i hemmamålet när en hörna resulterade i 0-1. Bortalagets hörnmål från den 56:e matchminuten blev matchens enda och precis som förra året föll KIK öppningsmatchen i DM mot ett lag från en högre serietillhörighet.

-Förlust och noll poäng är vi aldrig nöjda med men för vår del gäller det nu att blicka framåt, säger Ludvig Nilsson.