BK Höllviken0 - 1Kvarnby IK

Matchstart:sön 22 januari, 13:00
Plats:Bortamatch
Samling:11:30, Höllvikens IP
Aktivitetsinfo: Sista minuten förfrågan från Höllviken om träningsmatch. Behöver snabbt få bekräftat att alla kan så svara på kallelsen omedelbart tack!
BK Höllviken - Kvarnby IK 0-1
2023-01-24 14:56

Kvarnby IK vann årets första träningsmatch när den blivande seriemotståndaren BK Höllviken stod för motståndet på Höllviken IP. Slutresultatet skrevs till 0-1 efter mål av Linnea Prytz.

Det var i mångt och mycket ett helt nytt BK Höllviken som tog emot Kvarnby IK i 2023 års första match. Höllviken som slutade sist i division 3 Sydvästra och gör KIK sällskap ner i division 4 ställde upp med ett helt nytt lag, ett betydligt yngre lag där man lyft upp flera spelare underifrån.

-En bra träningsmatch och kul med detta ”nya” Höllviken som stod för en mer teknisk fotboll än vad vi fick se ifjor. Vårt nya spelsystem fungerade riktigt bra för att vara första matchen och vår fem tjejer från F16 imponerade samtliga stort, säger Alexander Engman tränare Kvarnby IK som förutom tjejerna födda 2007 och 2008 också hyllade nyförvärvet Elin Nordkvist för en stark debutmatch från sin ytterbacksposition.

Kvarnby IK hade inför matchen bestämt sig för att försöka vara disciplinerade och jobba med tålamodet samt att vara mer bollförande och öka bollinnehavet vilket laget också lyckades bra med matchen igenom.

-Bortsett från matchens 5-10 sista minuter spelade vi lugnt och sansat med en bra avvägning i vårt beslutsfattande. Försvarsspelet var disciplinerat övera hela planen och vi lyckades stora delar av matchen styra Höllviken till att söka långa bollar vilket backlinjen löste utomordentligt, säger Alexander Engman.

Lednings- och tillika segermålet tillföll en bit in i den andra halvleken för Kvarnby IK:s del efter att laget dessförinnan bränt en hel del chanser. Alice Liljeberg, född 2008, stod för en soloprestation tidigt in från egen planhalva och passerade förbi en handfull Höllvikenspelare innan hon  serverade Linnea Prytz som i vanlig ordning visade upp en fin teknik och härlig kyla när hon tryckte dit 0-1.

-En välbehövlig träningsmatch som gav oss väldigt mycket, både positiva saker men också bitar som vi behöver jobba på under försäsongen. Sammantaget är jag helt klart nöjd med matchen och framförallt nöjd med den fina kämparglöd som vårt lag alltid spelar med, avslutar Alexander Engman.