Matchnummer: 130332129
Samling:12:30
Kvarnby IK – Åkarps IF 0-2
2022-10-04 12:00

Kvarnby IK förlorade i årets sista seriematch i division 3 Sydvästra hemma mot Åkarps IF. Förlusten blev Kvarnbys sista match i division 3 för den här gången då laget nu får börja om i div 4 till kommande säsong.

Efter förlusten hemma mot LB07 senast stod det klart att Kvarnby IK kommer åka ur årets division 3 Sydvästra och får därmed börja om i division 4 nästa år efter tre raka säsonger i div 3. Den avslutande omgången hemma mot Åkarps IF var således utan betydelse för KIK som trots detta ville avsluta snyggt och gärna komma före söndagens motståndare i tabellen.

-Vi spelade stundtals jämt med Åkarp över hela matchen och i det stora hela så hade vi mer bollinnehav än motståndarna men utan att skapa något riktigt farligt framåt, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

Åkarp som inför matchen hade en viss strimma hopp om att klara sig kvar i serien behövde vinna matchen samtidigt som jumbon BK Höllviken skulle besegra LB07 och därmed ta sin blott andra seger för säsongen. Strax innan halvtidsvilan kunde Åkarp ta ledningen på Bäckagårds IP genom den tidigare Kvarnbyspelaren Emma Ekdahl.

-Vad som egentligen fällde avgörandet i matchen var att Åkarp hade sina centrala figurer som skapade farligeter mot oss. Samtidigt kändes inte vi helt 100%-iga i vårt fokus och kanske var det så enkelt att tankarna var någon annanstans när matchen var resultatmässigt betydelselös för oss, säger Sebastian Rasmussen.

Tolv minuter in i den andra halvleken kom Åkarps andra mål för dagen fram till 0-2 vilket också blev matchens slutresultat. Kvarnby IK slutade därmed på en nionde plats i tabellen och gör därmed BK Höllviken och Husie IF sällskap ner till division 4. Även söndagens motståndare Åkarps IF får börja om i division 4 kommande år efter att LB07 besegrat Höllviken.