Matchnummer: 130332110
Samling:12:30, Klågerup
Klågerups GIF - Kvarnby IK 5-1
2022-09-13 08:38

Kvarnby IK föll tungt med hela 5-1 borta mot den nya serietvåan Klågerups GIF under lördagen. Trots en riktigt fin första halvlek får KIK inte utdelning och blir istället hårt straffade.

Det har varit ett härligt go och fin framåtanda hela hösten från Kvarnby IK:s sida. Även om resultaten inte har varit med laget helt och hållet alla gånger har spelet blomstrat och som enhet har laget tagit stora kliv framåt efter sommaruppehållet.

I bortamatchen mot Klågerups GIF var det Kvarnby IK som inledde matchen klart bäst. Med ett övertygande spel, en stark laginsats och ett dominerande bollinnehav kändes det som om det bara var en tidsfråga innan Kvarnby IK skulle spräcka målnollan på Nya IP i Klågerup. Men som så många gånger förr när bollen inte vill inte för det bättre laget lyckas ofta motståndarna ta vara på sina chanser. Via ett spel med uteslutande långbollar döms hemmalaget en frispark i offensivt läge efter nio spelade minuter. Klågerup förvaltade läget på bästa sätt och kunde göra 1-0.

Trots baklängesmålet fortsatte Kvarnby IK att trycka på med ett fint spel och högt bolltempo men utan att hitta rätt bakom hemmamålvakten. Klågerup fortsatte med sitt dittills vägvinnande spel med långbollar vilket inom loppet av tre minuter skulle resultera i både 2-0 och 3-0. Matchens andra mål gjorde Klågerup efter att en långboll rensats ut till hörna varpå hemmalaget elegant knorrade in bollen i en båge över samtliga spelare och in via bortre stolpen direkt från hörnsparken. Strax därefter utnyttjade Klågerup försvarsslarv hos KIK där återigen en långboll straffade gästerna och 3-0 var ett faktum.

Efter en första halvlek fylld av fart och fläkt framåt för KIK med fina kombinationer och fina individuella prestationer som bland annat lett till både en stolpträff, frilägen och otroliga målvaktsingripanden från hemmamålvakten lyckades så äntligen KIK få hål på Klågerup i den 44:e matchminuten när Linnea Prytz starkt höll undan sin försvarare och elegant släppte bollen till en djupledslöpande Selma Sehr som ensam med målvakten visade kyla och placerade in reduceringsmålet intill den högra stolpen.

-Att vi ligger under med 3-1 i paus i denna matchen är helt otroligt och speglar absolut inte hur matchbilden faktiskt såg ut. Vi spelade otroligt starkt och var helt klart det dominerande laget hela första halvlek men ändå släpper vi in tre bollar, säger Alexander Engman tränare Kvarnby IK.

Under halvtidsvilan var det trots underläget inga hängande huvuden på Kvarnby IK-spelarna som istället såg alla möjligheter i världen att vända på matchen om den andra halvleken skulle fortlöpa som den första. Selmas reduceringsmål hade dessutom gett laget extra tändvätska in till pausvilan och samtliga var övertygade om att detta var Kvarnbys match att vinna.

Trots den spelmässigt så fina första halvleken, övertygelsen inom laget under halvtidsvilan att vända på matchen och boosten av det sena 3-1 målet var dominansen som bortblåst när domaren blåste igång för matchens sista 45 minuter. Kvarnby IK hängde inte alls med när hemmalaget redan i den fösta minuten av den andra halvleken utökade ledningen till 4-1 och luften gick helt ur KIK.

-Deras fjärde mål blev förödande för oss och all energi gick helt ur oss. Plötsligt spelade vi ängsligt och stressat i speluppbyggnaden vilket ledde till att Klågerup hade möjligheter att göra ännu fler mål, säger Alexander Engman.

Efter timmen spelad kom också 5-1 men istället för total genomklappning av Kvarnby tog laget sig själva i kragen och höjde nivån igen. Laget stängde till försvarsmässigt och bjöd inte hemmalaget på några målchanser samtidigt som anfallsspelet kom igång igen med ett par chanser som en annan dag förmodligen hade resulterat i något eller några mål framåt.

-Tyvärr får vi inte in bollen på rätt sida av målramen och till detta måste sägas att Klågerupsmålvakt stod för en riktigt bra match med mängder av fina räddningar och där hon vid flera tillfällen var ute och stängde vårt djupledsspel, säger Alexander Engman och fortsätter:

-Sammantaget en rätt frustrerande match där vi förlorar med 5-1 trots att vi gjorde en så pass stark första halvlek som absolut inte speglade utgången.