Matchnummer: 130332071
Samling:10:30, Skurups IP
Skurups AIF - Kvarnby IK 4-0
2022-06-21 14:47

Kvarnby IK föll i vårsäsongens sista match när laget gästade seriesuveränen Skurups AIF. Hemmalaget vann med 4-0 och tog därmed också sin tionde raka seger i serien på tio spelade matcher.

Det var upplagt för tuffast möjliga avslutning på vårsäsongen när Kvarnby IK åkte till Skurup för match på Skurups IP mot serieledande Skurups AIF. Det var också returmöte från seriepremiären i april när KIK tog emot Skurup hemma på Bäckagårds IP. Matchen i april slutade med en svidande 2-10 förlust trots att KIK haft ledningen med 2-1 efter mål av Parina Askari och Linnea Prytz.

Inför söndagens match i Skurup kom Kvarnby IK till spel med ett hattigt spelschema i ryggen. Segern över Husie IF i derbyt hemma på Bäckagårds IP under Kristi Himmelsfärdsdag den 26 maj följdes upp med ny match först söndagen den 12 juni på grund av de avhopp från lag som blivit i seriespelet. Åkarp var då numret för stort och besegrade KIK med 5-1.

På Skurups IP i söndags skulle det tyvärr inte dröja länge innan KIK hamnade i en kämpig uppförsbacke trots en väldigt bra start på matchen. Redan i den 14:e minuten kom 1-0 till hemmalaget och när 2-0 trillade in bara två minuter senare så hade Skurup satt sig i förarsätet. Strax innan halvtidsvilan skulle Skurups AIF utöka ledningen till 3-0 och ett psykologiskt jobbigt mål för KIK att släppa in i den 44:e matchminuten.

Kvarnby IK stod upp väl matchen igenom och stod stundtals för väldigt fina prestationer. I spelet mellan straffområdena var det jämnt men väl i straffområdena var Skurup både hetare och något vassare. Hemmalaget utnyttjade sina målchanser bättre och visade prov på varför man hittills har gått rent i seriespelet med idel segrar.

Matchens sista mål kom blott sex minuter in i den andra halvleken fram till 4-0. Resterande 40 minuter höll KIK ställningarna och agerade solitt bakåt med ett välfungerande försvarsspel.

-Jag tycker att vi gör en väldigt bra match och har till och med chanser att ta ledningen. Vi står upp bra hela matchen och är väldigt nöjda med insatsen. Ett oavgjort resutlat hade dock smakat betydligt bättre än 0-4, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK och fortsätter:

-På senaste tid har det blivit lite av varannan vecka bra och varannan mindre bra. Efter uppehållet hoppas jag att vi kan hålla en jämnare nivå med lika bra insatser hela tiden.