Samling:12:30
Kvarnby IK - Husie IF 1-0
2022-05-27 11:54

Tabellen haltar men tack vare Kvarnby IK:s hemmaseger i lokalderbyt mot Husie IF under torsdagen på Bäckagårds IP klev laget upp på en tredjeplats i tabellen och passerade därmed samtidigt Husie IF.

Laddningen och taggning var påtaglig hos Kvarnby IK redan ett par dagar innan match. Fjolårets två derbyförluster skulle inte upprepas och laget hade en seger i sikte efter två raka förluster i seriespelet mot IFK Trelleborg respektive Klågerups GIF.

-Jag kände redan tidigt under samlingen att vi hade ett stort lugn och rätt fokus inför matchen. Vi gick igenom ett par nya taktiska detaljer och tips som spelarna kunde ha med sig till matchstart vilket skulle visa sig ge resultat, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

Det var Kvarnby IK som började matchen klart bäst och visade med tydlighet att Bäckagård är Kvarnbys hemmaplan och här är det KIK som ska dominera. Lagets aggressiva press gav resultat och även om det var en jämn första halvlek totalt sett så var det Kvarnby IK som förde det mesta av spelet.

-Under halvtidsvilan kände hela laget att det verkligen var vår match att vinna. Tjejerna var själva tydliga med att vi måste ha tålamod och lite is i magen. Tillslut kommer det att lossna helt enkelt, säger Sebastian Rasmussen.

Om det var aggressiviteten som gick ner ett par procent i samma veva som KIK hade manat varandra till lugn under pausvilan är svårt att sia om men under den andra halvlekens första 20 minuter var det lillasyster Husie IF som tog tag i taktpinnen genom ett vägvinnande spel som gick via lagets centrala mittfält med flera bollar i djupled.

-Vi låg för långt ifrån våra motståndare under inledningen av den andra halvleken och gav då Husie utrymme att spela sitt spel. Som alltid slet våra spelare något enormt med sitt fantastiska klubbhjärta och härliga lagsammanhållning vilket gjorde att spelarna tillsammans klarade av alla farliga och halvfarliga situationer som uppkom på ett bra sätt, säger Sebastian Rasmussen.

Efterhand mattades Husie IF av när deras spel inte gav resultat samtidigt som Kvarnby IK återigen tog tag i handlingarna. Matchens sista 25 minuter tillhörde hemmalaget och känslan var att ett segermål för Kvarnby IK låg i luften.

När matchuret var på väg att ticka ut och det trots allt såg ut att bli mållöst revs så kapten Linnea Prytz ner i straffområdet efter otaliga anfallsförsök från Kvarnbys sida. Nämnda Linnea Prytz tog hand om straffen själv och rullade oerhört elegant in segermålet till 1-0 från elva meter i målvaktens högra hörn.

-Wow vilken seger och så välförtjänt för tjejerna! Idag vill jag förutom en hyllning till hela laget även ge ett stort tack till vår publik som alltid finns där för oss. Återigen vill jag också plussa för våra lärlingar Linnéa Lundbäck och Tyra Boij som än en gång stod för fina insatser, säger Sebastian Rasmussen.