Matchnummer: 130332038
Samling:13:30, Trelleborg
IFK Trelleborg - Kvarnby IK 5-3
2022-05-18 15:41

Slarv i defensiven fällde Kvarnby IK i den sjätte omgången när IFK Trelleborg hemmavann med 5-3.

Seger, förlust, seger och förlust är facit för Kvarnby IK i de fyra senaste seriematcherna efter att IFK Trelleborg tagit hem alla tre poängen under söndagens eftermiddagsmatch på Östervångsstadions IP. Matchen spelades på det ovana underlaget gräs vilket dock inte märktes av nämnvärt hos KIK. Båda lagen inledde matchen piggt och Kvarnby IK kändes väl förbereda för uppgiften. Gästande Kvarnby skapade också flertalet målchanser men utdelningen uteblev och istället var det hemmalaget som kunde vittna nätrassel under matchens första 45 minuter – två gånger dessutom.

-Vi skapar helt klart flest målchanser under den första halvleken men IFK är effektiva med sina långbollar vilket vi har svårt att försvara oss emot denna gången tyvärr. Vi gör ett par missbedömningar och låter bollen studsa först innan vi agerar vilket IFK utnyttjar, säger Sebastian Rasmussen och fortsätter:

-Deras 2-0 ledning i paus blev tidigt i den andra halvleken en 4-0 ledning när vi släpper in mål som känns aningen onödiga och hemmalaget knappt behöver anstränga sig för att skapa.

Trots fyramålsunderläget tändes det ett hopp när Linnea Prytz reducerade med dryga halvtimmen kvar. Gnistan tändes hos Kvarnbyspelarna som flera gånger om de senaste säsongerna har visat på en enorm karaktär och att man aldrig ger upp. Två längre spelavbrott ledde dock till tappad rytm och istället för ytterligare vittring från KIK lyckades IFK Trelleborg göra 5-1 i en 2 mot 1 situation.

-Vi släpper tyvärr in fem alldeles för enkla mål men tjejerna visar åtminstone gång på gång att man aldrig ger upp. Vi reducerar ytterligare två gånger innan domaren blåser av, om än alldeles för tidigt trots utlovade tilläggsminuter, säger Sebastian Rasmussen och fortsätter:

-Anfallsspelet fungerade under stora delar av matchen väldigt bra men försvarsspelet var tyvärr inte där denna matchen. Vi kan bara ta nya tag och sikta på tre poäng hemma mot Klågerup på lördag.