Dam

Inför Kvarnby IK - Lunds BOIS
2022-05-06 10:41

Efter det tuffa bortamötet mot GIF Nike väntar en ny tuff uppgift för Kvarnby IK under söndagen när laget gästas av Lunds BOIS hemma på Bäckagårds IP.

Förlust, kryss, vinst och förlust är facit hittills på de fyra första omgångarna för Kvarnby IK i årets seriespel. Prestationerna och resultatet har pendlat mellan höga toppar och djupare dalar men högsta nivån är oerhört hög när spelet klaffar och förutsättningarna stämmer för laget. Trots att KIK senast svarade upp med en stark första halvlek borta mot GIF Nike efter segern mot BK Höllviken helgen innan blev det en tung förlust med 5-1. Inom loppet av 15 minuter kunde Nike göra fyra mål, ett precis i slutet av den första halvleken och tre i inledningen av den andra, vilket förstörde Kvarnbys chanser till att plocka poäng.

-Tyvärr tvingades vi till ett par stressade byten i början av den andra halvleken vilket fick konsekvenser på stabiliteten i laget som i sin tur resulterade i ett par snabba mål bakåt. Med den uppförsbacken som vi fick därefter blev det alldeles för svårt för oss att komma tillbaka. Jag är dock oerhört glad över att laget verkligen fortsatte att spela och ge allt trots ett omöjligt uppdrag att hämta upp med 5-0 underläget. Det är viktiga signaler och tecken att ta med oss framåt, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

På söndag väntar Lunds BOIS som ifjor spelade division 2 fotboll men som där hade en tuff säsong som resulterade i en sistaplats och nedflyttning till årets division 3 serie. I en haltande division 3 Sydvästra tabell är Lunds BOIS tillsammans med Klågerups GIF de lag som haltar mest med endast två spelade matcher hittills. Söndagens gäster föll i sin seriepremiär mot BK Höllviken (som KIK slog för två veckor sedan) och besegrade därefter GIF Nike för snart 14 dagar sedan (som KIK alltså föll emot senast). Resultaten pendlar helt klart vilket brukar tyda på en jämn serie med många viktiga matcher och poäng att spela om.