Matchstart 11.30

OBS! Inga ursäkter om extra sovmorgon
Kvarnby IK - BK Höllviken 2-1
2022-04-25 10:59

Kvarnby IK tog hem årets första seger i seriespelet under lördagen när BK Höllviken besegrades hemma på Bäckagårds IP med 2-1.

Med poängen i ryggen från påskdagen borta mot LB07 och en stark träningsvecka på det var det ett taggat Kvarnby IK som gjorde sig redo för att ta emot BK Höllviken under lördagen. KIK inleder också matchen piggt i en inledning av matchen som annars var ganska jämn spelmässigt.

-Innan matchen pratade vi om att våga ta fler avslut utifrån och det gjorde vi verkligen när läget uppstod, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

I den åttonde matchminuten kom ett sådant läge och Kittiya Palapot stod för en riktig fullträff när hon dundrade in 1-0 till Kvarnby IK.

-Äntligen är det vi som gör första målet i en match och tidigt i matchen dessutom, säger Sebastian Rasmussen.

Trots ledningsmålet var gästerna inte helt ofarliga i sitt spel och stod upp väl mot KIK. Framförallt sökte Höllviken ofta djupledsbollar som dock inte resulterade mer i än att de rann igenom ner till Kvarnbys målvakt Nadin Baker.

Ledningsmålet från den åttonde matchminuten stod sig halvleken ut och skulle stå sig länge och väl även i den andra halvleken. Kvarnby IK fortsatte att spela bra men tog inte vara på de målchanser som skapades.

-Vi skapar en hel del men slarvar lite vilket gör att vi släpper in Höllviken i matchen och tillåter dom att vara mer på vår planhalva än vad vi tycker att de bör få vara, säger Sebastian Rasmussen.

Med mindre än 15 minuter kvar kom så bortalagets kvitteringsmål. Surt för KIK som en stund tidigare hade missat en straff som kunde blivit spiken i kistan. Istället blev det en ordentlig kalldusch och ett mål som länge såg ut att bli matchens sista.

Kvarnby IK försökte att resa sig snabbt men lyckades inte riktigt skapa de där solklara lägena trots fler försök till attack. I matchens nästsista ordinarie minut fick KIK en frispark i ett bra läge. Kapten Linnea Prytz stegade fram och satte rättvist dit 2-1 till Kvarnby.

-Prytz 2-1 mål var ett sånt mål som gav både lättnad och enorm glädje. Efter straffmissen blev frisparksmålet lite av en revansch men bäst av allt var vi tillsammans tog hem årets första seger i seriespelet. En perfekt vecka för oss efter de fina träningarna som vi hade haft och att därefter få kröna det med en seger, säger Sebastian Rasmussen och fortsätter:

-Med en hel bänk och flera spelare på väg tillbaka från både skador och resor ser vi fram emot att tillsammans fortsätta framåt och höja oss ytterligare ett steg. Till sist vill jag också återigen ge en eloge till ett fantastiskt jobb och bra framtidsutsikter för våra U16 spelare Tyra och Linnéa som på nytt levererade.