Dam

Inför LB07 - Kvarnby IK
2022-04-14 17:26

Efter det tunga nederlaget i seriepremiären hemma mot Skurups AIF väntar ny seriematch på söndag när Kvarnby IK gästar LB07.

Trots att KIK både var taggade och kände att man hade en bra prestation med sig i ryggen ifrån genrepet in i seriepremiären hemma mot Skurups AIF i söndags blev det platt fall och en match att glömma för hela hemmalaget. Skurup tog en tidig ledning men Kvarnby IK lyckades vända underläget till 2-1 efter mål av Parina Askari och Linnea Prytz. Trots ledning efter dryga 20 minuters spel var det Skurup som skulle jubla när slutsignalen ljöd. I den andra halvleken släppte KIK in sex bollar och slutresultatet skrevs till 2-10. Efter matchen var tränare Sebastian Rasmussen allt annat än nöjd och bad också om ursäkt till alla som hade kommit för att heja på och stötta laget.

-Vi visar helt enkelt inte alls upp den kärlek för lagkamrater och klubbmärke som vi är så vana vid att se detta lag göra. Jag är ytterst ansvarig och får ta på mig förlusten senast samtidigt ska vi också lyfta på hatten för Skurup som gjorde en bra match, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK som nu vill lämna premiärförlusten bakom sig och istället blicka fram emot seriespelets första bortamatch.

För motståndet i omgång två står det tidigare Allsvenskalaget men till årets säsong nykomlingen i division 3 LB07 för. Laget föll precis som KIK även dom i seriepremiären i söndags när GIF Nike var ett nummer för stort och lyckades vinna med 3-2 efter att ha haft ledningen med 3-0.

Kvarnby IK är redo att på påskdagen visa att laget är betydligt starkare än vad premiärförlusten gjorde gällande.