Samling:09:30
Aktivitetsinfo: Gemensam frukost på Bäckagård
Kvarnby IK - Skurups AIF 2-10
2022-04-12 11:37

Ett tidigt underläge följdes upp med en snabb replik och vändning till 2-1 men trots detta vann gästande Skurups AIF med 2-10 i seriepremiären på Bäckagårds IP.

-Vi var alla väldigt taggade inför premiären i söndags, speciellt eftersom vi kände att vi hade en bra prestation med oss i ryggen och hade spelat en så bra fotboll senast mot Hörby FF, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

Kvarnby IK inledde matchen piggt men Sebastian Rasmussen menar själv att han tyckte att det kändes som om något illa låg i luften. Klockan hann inte ticka upp till mer än två spelade minuter när bortalaget tog ledningen efter ett misstag i hemmalaget.

-Trots att vi faktiskt startade bra började vi snabbt därefter slarva med både passningar och mottagningar vilket i sin tur ledde fram till baklängesmålet, säger Sebastian Rasmussen.

Med baklängesmålet i nacken ordnade spelet plötsligt upp sig och KIK tog sig själv i kragen med ett presspel som låg bakom både 1-1 och 2-1 innan 20 minuter av matchen var spelad.

Målkavalkaden i den första halvleken var dock inte över där. Bara två minuter efter Kvarnbys ledningsmål kvitterade Skurups AIF genom ett fint mål och innan halvleken var slut hade gästerna gjort både 2-3 och 2-4.

-Deras fjärde mål är en följd av dåligt hemåt jobb och där vi inte gör jobbet för varandra. Ellinor gör ett starkt försvarsjobb när hon stänger ner deras spelare mot yttre korridoren men tyvärr gör vi inte ett tillräckligt bra jobb för varandra och hjälper till inne i boxen, säger Sebastian Rasmussen och fortsätter:

-Under halvtidsvilan hade vi ett bra snack men dessvärre startade vi den andra halvleken precis som vi avslutade den första. Vi gör en andra halvlek och sista 45 minuter som inte visar upp alls den kärleken för lagvänner och klubb som vi är vana vid att se eller förväntar oss av varandra. Jag som ansvarig för laget vill be om ursäkt till alla som kom för att se en fin premiär och fick se oss sjunka så lågt.

Matchen slutade med förlust 2-10 efter att gästande Skurups AIF gjort hela sex mål under den andra halvleken inom loppet av 26 minuter mellan minut 52 och 78. Härnäst väntar bortamatch mot LB07 på påskdagen klockan 14:00.