Dam

DM: IK Pandora FF - Kvarnby IK 8-2
2022-03-23 10:08

Kvarnby IK föll i den avslutande gruppspelsmatchen borta mot division 2-laget IK Pandora FF under söndagen med 8-2. Därmed är årets DM-spel slut för i år och det blir IK Pandora som gör Vellinge IF sällskap till slutspelet utav årets Distriktmästerskap.

Inför matchen stod det mellan hemmalaget IK Pandora och gästande Kvarnby IK vem som skulle göra redan klara gruppsegrarna Vellinge IF sällskap till DM-slutspelet. Seger hade krävts för KIK medan IK Pandora, som hade två poäng mer i gruppen, endast behövde ett kryss för att avancera.

Hemmalaget inledde också bäst och redan efter elva minuter kunde man göra 1-0. Ledningen skulle utökas åtta minuter senare och innan den första halvleken var över stod det 4-0 på resultattavlan efter att dagens fjärde mål kommit i en absolut sista minuten för Pandora.

Med 45 minuter kvar att spela och ett måste att göra fem mål framåt samtidigt som inga fler mål bakåt fick släppas in var det såklart en enormt svår uppgift att lösa för KIK. Laget fick dock en smakstart när Linnéa Prytz i den 47:e minuten kunde reducera till 4-1. Närmre målmässigt än så kom dock aldrig KIK denna söndags eftermiddag. Innan domaren blåste av för 90 minuter kunde hemmalaget göra ytterligare fyra mål innan Linnéa Prytz återigen målade fram slutresultatet till 8-2.