VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Kvarnby IK (3)
1 - 3
Vellinge IF (2)
Kvarnby IK (3)1 - 3Vellinge IF (2)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 mars, 14:00
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130409004
Samling:12:30
DM: Kvarnby IK - Vellinge IF 1-3
2022-03-14 09:10
Foto: Mats Borg

Första hemmamatchen för året och tillika den andra gruppspelsmatchen i årets DM slutade tyvärr med en 1-3 förlust mot division 2-laget Vellinge IF.

Inte sedan hemmaförlusten i den avslutande serieomgången 2021 mot Lunds BK lördagen den 20 november hade Kvarnby IK äntrat planen på Bäckagårds IP för match. I söndags, nästan fyra månader senare, var det äntligen dags för hemmamatch igen när KIK tog emot division 2-laget Vellinge IF i den andra DM-gruppspelsmatchen. En bekantskap som KIK på förhand hade ganska dålig koll på med egentligen den enda kartläggningen om att laget spelar i en division upp och att man vann DM-premiären borta mot IK Pandora FF med 2-3.

 

-Ett division 2-lag som under fjolåret slutade på den nedre halvan av tabellen var väl den info vi hade inför matchen. Vi misstänkte att laget skulle försöka sätta en högre press och vilja vara spelförande med tanke på att de skulle möta ett lag från en lägre division vilket vi var förbereda på, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

 

KIK inledde matchen ganska osäkert och aningen nervöst. Spelet blev statiskt med en hel del stillastående spelare vilket gjorde att lagets fina passningsspel uteblev. Gästerna var inte heller sena med att utnyttja Kvarnbys passivitet och kunde i den 14:e matchminuten ta ledningen med 0-1 via en boll som gick in via stolpen. En dryg kvart senare hade Vellinge IF lyckats göra ytterligare två mål och med 0-3 efter 31 spelade minuter var det en tung uppförsbacke för Kvarnby IK att repa sig från.

 

-Tyvärr var vi inte riktigt med från start. Vi var osäkra och stillastående med både ett sämre passningsspel än vad vi är vana vid och ett närkampsspel som inte kunde mäta sig med motståndarnas. Vellinge drog fördel av vår inledning och när ett par av målen dessutom kändes lite väl enkla så är det såklart surt, säger Sebastian Rasmussen.

 

Trots underläget som stod sig till halvtidsvilan var det gott mod på hemmaspelarna under pausen. Laget kunde formera sig, samla kraft och boosta varandra till att gå ut och göra en bättre andra halvlek än vad den första hade varit. KIK tog också verkligen tag i taktpinnen och visade prov på hur bra laget är när bitarna sitter ihop. Ett tryck mot motståndarna initierades och målchanser skapades men utan att bollen ville leta sig in i mål.

 

I den 67:e matchminuten kom så äntligen den välförtjänta reduceringen för KIK när Linnea Prytz hittade rätt bakom bortamålvakten. KIK ville ha mer och gav allt för att komma ännu lite närmre men mer än Prytz reduceringsmål med 23 minuter kvar blev det inte.

 

-Vi gör allt rätt i den andra halvleken men detta var en sådan dag när bollen inte ville in och vi får helt enkelt nöja oss med ett mål. Vi tar helt klart med oss att vi höll samma klass som Vellinge, ett division 2-lag på den nedre halvan, vilket är ett bra bevis på kvaliteten i vårt lag, säger Sebastian Rasmussen och fortsätter:

 

-Avslutningsvis vill vi tacka den fina publiken som slöt upp och jag vill också återigen hylla våra tre U16 spelare som verkligen tar för sig vilket är fantastiskt kul för oss och för klubben.

 

DM
Kvarnby IK – Vellinge IF 1-3
(0-3)

Målskyttar KIK: Linnea Prytz

Varningar KIK:

Bäckagårds IP
Söndag 13 mars 14:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER