SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Sebastian Rasmussen och Alexander Engman fortsätter som tränarduo i Kvarnby IK
2022-01-14 19:15

Kvarnby IK är glada att meddela att tränarduon Sebastian Rasmussen och Alexander Engman fortsätter som tränare i klubbens damlag även över 2022. Tätt inpå fjolårets försenade seriepremiär kom man in och tog över laget men får alltså nu göra avstamp med en hel försäsong framför sig. –Det känns väldigt bra att fortsätta jobba med laget som vi börjat bygga föregående säsong, säger Alexander Engman.

Redan innan de inledde sitt samarbete i juni förra året i klubbens damlag var Sebastian Rasmussen och Alexander Engman välbekanta ansikten för varandra. Under 2016 plockade Sebastian in Alexander som assisterande tränare i flicklaget födda 2004-2005 som Sebastian varit med och startat upp i Kvarnby IK ett par år tidigare. Under ett par säsonger jobbade tränarduon tätt ihop innan Sebastian testade på nya tränaräventyr i såväl Indien som Helsingborgs IF:s akademi samt Arlövs BI:s herrlag. Under tiden kunde Alexander Engman fortsätta att växa som tränare i Kvarnby IK där han blev huvudtränare för klubbens F05-06 lag och väldigt driven kring klubbens tjejverksamhet. Nu gör duon sig redo för sin femte tränarsäsong ihop och båda är väldigt nöjda över att fortsätta jobba tillsammans i Kvarnby IK.

 

-Precis som Alle nämnde känns det väldigt bra att fortsätta som Kvarnbytränare även 2022. Vi kom in strax innan seriestarten förra året och hade då ganska ont om tid att verkligen jobba med vårt sätt att spela fotboll men hela laget tog emot vårt arbetssätt mycket bra under säsongens lopp och utvecklades hela tiden, säger Sebastian Rasmussen och fortsätter:

 

-Genom en intensivträning fick vi till en väldigt bra nivå på våra träningar och under långa stunder i större delen av våra matcher som vi spelade. Vi försökte hela tiden att spela vårt spel vilket kändes jättebra. Nu ska det såklart bli spännande att se om fler spelare, likt Alexandra Weihs 2021, kan ta stora kliv och nästa steg mot elitfotbollen samt att laget i stort går framåt.

 

Alexander Engman fyller i att de båda tillsammans med laget har en klar och tydlig plan inför året som väntar där han menar att det ska bli intressant att se hur laget kommer att utvecklas 2022.

 

-För mig var det inget snack om att jag ville stanna kvar och förlänga med Kvarnby IK. Klubben har blivit mitt andra hem och jag trivs otroligt bra här. Under de senaste åren har Kvarnby IK utvecklats enormt mycket på dam- och flicksidan vilket är väldigt roligt och att då samtidigt få vara med i spetsen på denna utveckling som vi är inne i är helt enkelt superkul, säger Alexander Engman och fortsätter:

 

-Därtill finns det enormt många fantastiska ledare, spelare och personer i och runt omkring klubben vilket gör allt ännu bättre här.

 

För Sebastian Rasmussens del var det heller aldrig någon tvekan om att stanna kvar i klubben och fortsätta jobba med sin radarpartner. Han lyfter fram att både han och Alexander verkligen ville se hur mycket laget kan utvecklas och hur högt dom kan lägga ribban både på laget och sig själv med en hel säsong med förberedelser och försäsong.

 

Utanför fotbollen känner tränarduon varandra också väldigt bra vilket givetvis underlättar i deras samarbete vid fotbollsplanen. Sedan flera år tillbaka är Sebastian och Alexander kollegor inom skolans värld där de varje dag har möjlighet att växa som duo vilket dom kan dra nytta av i deras ledarskap inom fotbollen också.

 

Tränarduon jobbar väldigt tätt ihop vid såväl träningar som matcher och tar flera beslut ihop. Sebastian Rasmussen har dock sitt allra yttersta fokus på kollektivet medan Alexander Engman ofta går in mer på de individuella detaljerna och därmed kompletterar man varandra väl.

 

-Det ska bli väldigt intressant att se hur både Sebbe och Alle kan jobba med laget när dom nu får en hel försäsong ihop. Sebbe kom in sent förra året och bidrog mycket till att tuffa till attityden runt damlaget. Erfarenheterna som han har med sig från både HIF och Arlövs BI är goda lärdomar att ha med sig i bagaget i sitt första uppdrag som senioransvarig som han påbörjade ifjor, säger Uffe Jansson ungdoms- och sportansvarig Kvarnby IK och fortsätter:

 

-Sebbes nära vänskap till Alle gör att duon är väldigt stark ihop och de samarbetar på ett fint sätt. För oss i Kvarnby IK är Alle en väldigt viktig person med sitt driv kring tjejfotbollen i stort, stora Kvarnbyhjärta och den ambitiösa attityd som han visar upp.

 

Både Alexander och Sebastian är helt på det klara med att deras inhopp med ansvaret för laget så tätt inpå seriestart förra året inte var helt optimalt vilket båda tror kan vara en utav anledningarna till att resultaten i vissa fall inte blev vad man hade tänkt sig eller hoppats på.

 

-Egentligen kan man väl säga att vi hade vår ”försäsong” under inledningen av seriespelet där ett nytt spelsätt och spelsystem skulle sätta sig hos spelarna vilket helt förståeligt tog sin tid. När bitarna väl började falla på plats hade vi oturligt nog alldeles för många skador som satte käppar i hjulet och därtill försvann både Hyllie IK och NK Croatia från serien vilket gjorde att vi i princip inte hade något att spela för under hela sensommaren och hösten när Malmö FF drog ifrån i toppen, säger Alexander Engman som ändå menar på att laget kämpade hela vägen in och stod för en hel del starka insatser.

 

-Hela laget tycker jag höjde sig väldigt snabbt på träningarna med både motivation och nivå. Vi fick en jobbig start på säsongen men stod för flera bra insatser totalt sett. Emellanåt hade vi problem med målskyttet trots att vi skapade chanser och när man nu tittar tillbaka borde vi kanske avgjort fler matcher och tillslut kanske nått en bättre tabellplacering. Hela 2021 blev lite av en berg-och-dalbana där prestationerna kunde pendla från match till match och under matchernas gång, säger Sebastian Rasmussen.

 

2021 har såväl spelartrupp som tränarduo nu lämnat bakom sig och laget hade i måndags återstart efter juluppehållet med årets första träning. En återstart och ett nytt fotbollsår som både Sebastian och Alexander har sett fram emot under uppehållet.

 

-Jag ser verkligen fram emot att fortsätta jobba med laget, utveckla vårt spel och framförallt delar i vårt anfallsspel som jag tycker att vi har lite att skruva på för att bli ännu vassare 2022. Kan vi knyta ihop säcken och få alla bitar att sitta ihop där samtliga moment besvaras av varje spelare kommer vi bli riktigt bra detta året, säger Sebastian Rasmussen och får ifyllt av Alexander Engman:

 

-Att jobba ordentligt med den individuella spelarutvecklingen, att ta fram och finslipa på det bästa hos varje spelare är saker jag verkligen längtar efter att få köra igång med. Vi har en ung trupp med stor utvecklingspotential där samtliga kommer att ta steg i sin utveckling 2022. Fortsätter vi att utvecklas såväl individuellt som kollektivt är jag säker på att den kommande säsongen kommer att vara väldigt roligt och spännande för alla inblandade i och runt Kvarnby IK dam.


Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER