SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Välkommen tillbaka till Kvarnby IK, Linn Veberg!
2021-12-10 14:15

Linn Veberg är klar för en återkomst till Kvarnby IK. Den 25-åriga försvarsspelaren har skrivit på ett avtal som gör att hon åter är en KIK-spelare 2022.

Linn Veberg, född 29 juni 1996, började i tidig ålder spela med killar i BK Flagg men gick sedan vidare till Kvarnby IK där fotbollen tog fart på allvar.

 

-Redan efter en träning i Kvarnby hade jag bestämt mig för att det var i det här laget som jag ville fortsätta spela fotboll. Även om jag började spela i BK Flagg skulle jag säga att Kvarnby IK är min moderklubb och det är här jag har fått min fotbollsfostran, säger Linn Veberg och fortsätter:

 

-Därför är det nu också extra kul att vara tillbaka i Kvarnby igen. Jag är väldigt taggad på att komma in i laget och kunna bidra med mitt strå till stacken. Att komma tillbaka hit känns någonstans som att jag nu har kommit hem igen.

 

Efter flera års spel i Kvarnby IK gick Linn Veberg sommaren 2011 vidare till nuvarande FC Rosengård. Därefter har Linn även representerat Husie IF och Arlövs BI men har under de senaste säsongerna haft ett speluppehåll samtidigt som tränarkarriären istället har fått ligga i fokus.  

 

-Jag har ganska länge velat börja spela igen och var egentligen först i kontakt med en annan klubb om att göra comeback men när Kvarnby hörde av sig via en fd. lagkamrat så var det ingen tvekan om att skriva på för Kvarnby IK. Jag har många fina och roliga minnen med denna klubben och nu hoppas jag skapa fler med detta lag, säger Linn Veberg.

 

På fotbollsplanen är Linn en offensivförsvarare, som hon själv kallar det för. En spelare som är stabil bakåt och ska vara svår för motståndarna att ta sig förbi men också en spelare som gillar att följa med upp i anfallen och vara delaktig hela vägen fram till mål.

 

-Det är fantastiskt kul att få tillbaka en hemvändare till klubben i form av Linn och samtidigt en spelare med hjärta för Kvarnby och en hel del rutin till vårt unga lag. Linn kommer säkerligen spela en viktig roll i laget och det ska bli väldigt kul att se henne i matchsituationer under nästa år och vara en del av damernas fortsatta utvecklingskurva uppåt, säger Uffe Jansson ungdoms- och sportansvarig Kvarnby IK.

 

-Jag kommer tillbaka till fotbollsplanen för att framförallt ha väldigt, väldigt kul men jag ser också fram emot att få utvecklas ännu mer som fotbollsspelare samt vara med och bidra med erfarenhet till gruppen, säger Linn Veberg.


Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER