SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Parina Askari skriver på sitt första A-kontrakt med Kvarnby IK
2021-12-08 19:19

Den offensiva spelaren Parina Askari har skrivit på sitt första A-kontrakt med Kvarnby IK. Hon förlänger därmed det lärlingskontrakt som hon har haft under 2021 till ett permanent A-kontrakt 2022. –Jag har alltid känt att Kvarnby IK är min klubb och mitt förstahandsval därför var det aldrig någon tvekan från min sida att stanna kvar här, säger Parina Askari.

Parina Askari, född 2005, har varit Kvarnby IK trogen genom hela sin fotbollskarriär. Hon berättar själv om att det var här på Bäckagård som hon inledde sitt fotbollsspelande i unga år och känslorna för klubben har växt sig starkare och starkare genom åren.

 

-Klubben har alltid varit ärlig och lojal samt tydligt visat att man vill satsa på sina egna spelare. Man vet som ung spelare att man kommer att få möjligheter att visa upp sig och det är jag glad för och något som har gett mig mycket erfarenhet, säger Parina Askari och fortsätter:

 

-Att nu få chansen att skriva på mitt första A-lagskontrakt är såklart spännande och en härlig utmaning som jag är redo att ta, samtidigt som det känns väldigt tryggt att fortsätta utvecklas i klubben. Det är en ära för mig att skriva på och representera A-laget och personligen tycker jag att vårt damlag lyfts fram ordentligt vilket jag tror är jättebra för damfotbollen i stort.

 

På fotbollsplanen är Parina Askari en hårt jobbande offensiv kraft som alltid ger 100% för laget, oavsett om det är träning eller match. Hon sätter hårda krav på sig själv för att hela tiden utmanas och kunna ta nya steg framåt vilket hon också gärna vill se sin omgivning anamma för att driva laget framåt. Parina berättar att det allra viktigaste för hennes del är att laget alltid jobbar tillsammans och oavsett läge och situation sätter laget före jaget.

 

-En fantastiskt lojal spelare med härliga offensiva kvaliteter som trots sin ringa ålder redan i år visat upp att hon kan leverera både mål och assist på seniorlagsnivå. Parina tar hela tiden nya kliv i sin utveckling vilket hon inte minst visat upp under året som varit. Därför ska det också bli spännande att följa hennes fortsatta framfart hos oss 2022, säger Uffe Jansson sport- och ungdomsansvarig Kvarnby IK.

 

Precis som många andra av hennes lagkamrater tycker Parina att årets säsong varit mycket blandad med både toppar och dalar. Hon berättar att hon personligen känner att laget har betydligt mer att ge än vad man vid ett antal matcher visat upp i form av både resultat och insats men har samtidigt viss förståelse för dessa matcher med tanke på hur säsongen 2021 har sett ut i form av upplägg, ny tränare sent in och en lång höstsäsong.

 

-Ibland går saker helt enkelt inte ens väg men både jag och laget har tydliga mål att blicka fram emot nästa säsong och jag både tror och hoppas att vi kan göra en dundersäsong nästa år. Att vi ska kunna vara ett topplag nästa år ser jag inte som något konstigt. Ingenting är omöjligt utan det gäller för oss alla att vi tillsammans lägger ner ett stenhårt jobb. Vi har potentialen i laget, nu gäller det bara att alla ger allt och vill utvecklas framåt.


Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER