Samling:10:30, Bäckagård
Aktivitetsinfo: Frukost, då vi har en "nästan" hemmamatch
Husie IF - Kvarnby IK 4-0
2021-08-30 21:19

Det blev aldrig den derbyfest som Kvarnby IK hade hoppats på när Husie IF visade sig vara bäst för dagen i lokalderbyt under söndagen på Husiegårds IP som tillsut vanns med klara 4-0.

Det var på förhand upplagt för ett hett lokalderby mellan hemmalaget Husie IF och gästande Kvarnby IK. Hemmalaget hade dessutom duckat upp med en Husiedag med försäljning av Husieprylar och fritt inträde till matchen. Trots förlusten mot Malmö FF i den senaste omgången hade dock KIK gott mod och stort självförtroende.

-Förberedelserna inför derbyt var väldigt bra. Tjejerna var taggade och vi hade bra med självförtroende efter den senaste tidens prestationer både på träning och match, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK och fortsätter:

-Strax innan matchstart kände vi i ledarstaben dock att allt inte var helt hundra. Det saknades något och känslan var inte helt bra. Vi vaskade om lite med ett par taktiska förändringar och kände väl att det skulle kunna lyfta oss så att vi kunde spela med vår höga intensitet ändå.

Trots omdisponeringarna i laget startade Kvarnby IK inte matchen alls på det sätt som man varken vill eller kan. Hemmalaget var ständigt både etta och tvåa på bollen och betydligt hetare i duellerna.

-Vi var helt enkelt inte med och den första halvleken är inte bra. Vi var efter i mer eller mindre allt under den första halvleken vilket är oerhört irriterande, säger Sebastian Rasmussen.

-Trots att vi försökte skaka om laget med några byten hjälpte det inte särskilt mycket utan istället bjöd vi Husie på allt och tillät motståndarna att göra som de ville.

Husie IF kunde gå till halvtidsvila med en 2-0 ledning i ryggen och en bra grund att stå på inför matchens sista 45 minuter.

Under den andra halvleken spelade KIK upp sig ganska ordentligt och även om det inte var lika bra som det varit de senaste matcherna rent spelmässigt så närmade sig laget en någorlunda godkänd nivå enligt tränare Sebastian Rasmussen.

-Vi gör ingen bra match alls men under den andra halvleken skapar vi faktiskt 2-3 riktigt farligt målchanser men som tyvärr inte resulterar. Att vi lyckas ta fram dessa lägen trots en illa genomförd match visar trots allt vilken nivå vi faktiskt har och hur bra vi egentligen är, säger Sebastian Rasmussen.

Hemmalaget vinner slut matchen med 4-0 efter att Husie gjort 3-0 och 4-0 inom loppet av fyra minuter när det endast återstod drygt elva minuter av matchen. Ridå ner och en match att bara glömma och gå vidare ifrån.