Matchnummer: 130332072
Samling:14:45, Klostergårdens IP
Lunds BK - Kvarnby IK 3-2
2021-06-21 20:19

I högsommarvärmen på Klostergårdens IP föll Kvarnby IK mot hemmalaget Lunds BK med 2-3. Trots en stark upphämtning på slutet räckte det inte hela vägen fram och KIK kunde därmed inkassera en ny uddamålsförlust.

Kvarnby IK inledde matchen ganska tamt i värmen och saknade både rörelse i offensiven samt samspelet och synkningen i försvarset. Att just försvarsspelet inte klaffade helt i inledningen gav också omedelbart bakslag. Redan efter drygt tre minuter kunde hemmalaget ta lednigen med 1-0 och gav därmed KIK en tung uppförsbacke från start.

-Egentligen kommer vi inte riktigt rätt på det under stora delar av den första halvleken. Vi lämnar alldeles för stora utrymmen till motståndarna att driva med bollen fritt på vår egen planhalva vilket LBK utnyttjar flera gånger och tillslut resulterar i 2-0, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

2-0 ledningen för hemmalaget stod sig också halvleken ut och under halvtidsvilan pratade KIK sig samman vilket efterhand skulle visa sig ge effekt. Först skulle dock hemmalaget hinna göra ytterligare ett mål framåt precis när andra halvlek hade hunnit sätta igång.

-Att vi får 0-3 i nacken precis när andra halvlek började var såklart inte alls bra men där efter jobbar vi oss ordentligt in i matchen. Vart energin kom ifrån vet jag faktiskt inte men det var som om någon slog på en on-knapp och från den 50 minuten började vårt spel klaffa betydligt mycket bättre, säger Sebastian Rasmussen.

Trots nästan 30 graders värme, 0-3 i ryggen och drygt en tredjedel av matchen spelad tog sig Kvarnby IK in i matchen. Först spelmässigt, sen chansmässigt och till sist även målmässigt.

-Vi börjar spela vårt spel och vaskar också fram ett par frilägen som dock inte utnyttjas, säger Sebastian Rasmussen.

I den 64:e minuten får så äntligen KIK utdelning när Alexandra Weihs sätter dit reduceringen till 3-1. Kvarnby fortsätter att spela mycket bättre än vad man gjorde under den första halvleken och när Michelle Andersson trycker in ytterligare en reducering till 3-2 efter en fast situation har hela bortalaget vittring på fler mål och poäng.

-Vi jagar kvitteringen för fullt i slutet men med bara 8 minuter kvar efter Michelles mål så hann vi aldrig komma närmre än en ny uddamålsförlust, säger Sebastian Rasmussen och avslutar:

-Stundtals spelar vi väldigt bra fotboll men vi måste jobba med vårt mentala och vara med på ett helt annat sätt från start så att det kan vara vi som tar tag i matcherna och styr dom dit vi vill direkt istället för att ge oss själva uppförsbacke som mot Veberöd förra veckan och mot Lund nu.