Matchnummer: 130332065
Samling:09:30
Kvarnby IK - Veberöds AIF 2-4
2021-06-14 15:45

Trots en ordentlig uppryckning och betydligt bättre spel föll Kvarnby IK även i hemmapremiären mot Veberöds AIF under söndagen. Slutresultatet skrevs tillslut till 2-4 efter att KIK haft vittring på kvittering strax innan gästernas fjärde mål.

Kvarnby IK var ute efter revansch efter det otroligt tunga nederlaget i premiären borta mot Hallands Nations FF. Två veckor fyllda med studenter och klassresor för stora delar av truppen hade satt sina spår och nu skulle man visa att laget tagit nya kliv under vintern och våren. Drygt två timmar innan avspark fick laget dock sämsta tänkbara besked när söndagens burväktare tvingades lämna återbud pga. sjukdom.

-Trist för Olivia och trist för laget med ett sådant besked. Att rotera om i startelvan så nära inpå match och vara utan vår målvakt är såklart inte roligt men jag tycker ändå vi fick ihop laget bra, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK.

Matchens första 45 minuter var jämna och laget visade tydligt att debaclet i Lund mot Hallands Nation var lämnat bakom sig. Trots en jämn halvlek stod det 0-3 på resultattavlan när första halvlek var slut vilket kanske inte riktigt speglade matchbilden även om det var gästerna som var snäppet vassare och hetare i de avgörande situationerna.

-Veberöds första mål var solklar offside från den positionen där jag står och jag ser dessutom att domaren sätter pipan i munnen för att blåsa av men ångrar sig uppenbarligen och målet döms aldrig bort, säger Sebastian Rasmussen och fortsätter:

-Deras andra mål föranleds av en handssituation för motståndarna med en efterföljande frispark till dom som resulterar i mål efter inlägg. Extremt frustrerande att släppa in denna typ av mål och när Veberöd därefter återigen gör mål efter frispark som går direkt i mål när våra spelare inte får ihop en ordentlig mur känns såklart onödigt.

Kvarnby IK jobbar dock vidare och Sebastian Rasmussen berättar vidare att spelsystemet sitter bättre och bättre ju längre matchen led och det syntes tydligt att intentionerna var på rätt väg.

Andra halvlek inleds också piggt av Kvarnby där man tar kommandot och verkligen ger matchen en chans att komma in i igen. Flera målchanser radas upp och bland annat gör bortalagets målvakt en fin räddning när Alexandra Weihs löper sig fri.

När matchuret tickat upp på 66 minuter kommer så äntligen reduceringen för KIK. Ett klassiskt vägvinnande anfallsrecept med en passning snett inåt bakåt från kortlinjen och avslut och mål via stolpen signerat Michelle Andersson. Målet innebar en ordentlig boost för KIK som kvarten senare också lyckas få in reducering nummer två när Linnea Prytz är först på en hörna och placerar in bollen i nät.

Hemmalaget trycker härefter på med en slutforcering och jagar verkligen ett kvitteringsmål men istället blir det kontring åt andra hållet och efter en 1 mot 1 duell går deras spelare ner och domaren väljer att blåsa straff. Straffen sätter Veberöd och 2-4 tar kraften ur Kvarnby IK.

-Deras fjärde mål blir förödande för oss i slutforceringen. Tråkigt att vi hade den uppförsbacken med oss inför andra halvlek men jag tycker ändå att vi får ett kvitto på att vi är på rätt väg. Dessutom är det kul att konstatera att vi har ett starkt lag och bred trupp med dessutom många unga duktiga spelare som knackar på underifrån, säger Sebastian Rasmussen och avslutar:

-Slutligen vill jag rikta ett stort tack till alla som kom och stött oss i hemmapremiären. Snart bärgar vi tillsammans årets första tre poäng.