Dam

Inför Kvarnby IK - Veberöds AIF
2021-06-12 15:48

Seriepremiären blev inte riktigt som Kvarnby IK hade hoppats på men efter den tunga förlusten mot Hallands Nations FF är det på söndag dags för hemmapremiär mot Veberöds AIF.

Studenten tar man bara en gång i livet och när stora delar av damlaget haft studentfirande och klassresor på schemat under de två senaste veckorna förstår alla att förberedelserna för seriepremiär inte varit de bästa hos Kvarnby IK. Det är ingen ursäkt men fullt duglig anledning till att seriepremiären inte alls blev som KIK hade hoppats på. Hallands Nation gjorde processen kort och efter 5-0 i paus var matchen över.

-Trots den oerhört tunga första halvleken och ett baklänges mål direkt i den andra halvleken tycker jag att vi växte in i våra roller i den andra halvleken och stundtals såg det bra ut. Förlusten lämnar vi bakom oss men uppryckningen i andra halvlek har vi tagit med oss och jobbat vidare med i veckan, säger Sebastian Rasmussen tränare Kvarnby IK som efter matchen också ville hylla och tacka de unga F16-spelarna som kastades rakt in i hetluften och fick göra seniordebut.

Söndagens gäster, Veberöds AIF, fick tvärtemot KIK en fin start på seriespelet. Hemma på Romlevallen vann man mot Husie IF efter ett sent avgörande med straffmål i den 88:e minuten. Matchen slutade också 1-0 och tre poäng hem till bygden.

Hemmapremiären på söndag blir damernas första hemmamatch sedan säsongsavslutningen den 4 oktober 2020. Äntligen är laget tillbaka på Bäcka igen!