SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Michelle Andersson tar klivit in som assisterande tränare
2021-03-05 13:56

Kvarnby IK är glada att presentera Michelle Andersson som ny assisterande tränare i damlaget. Michelle kommer därmed kombinera sin roll som spelare med att stötta upp i ledarstaben.

Michelle Andersson är 25 år gammal och har under de tre senaste säsongerna varit en viktig del i klubbens damlag när hon återvände tillbaka till moderklubben efter spel i andra klubbar. Rollen som assisterande tränare blir Michelles första tränaruppdrag och är något hon ser fram emot.

 

-Det känns väldigt roligt att få kliva in i rollen som assisterande tränare jämte spelarrollen. Jag känner stort förtroende från såväl laget som klubben vilket såklart känns skönt, säger Michelle Andersson och fortsätter:

 

-Efter lite betänketid och tydliga ramar på hur rollen kommer att se ut var det glasklart för mig att tacka ja. Jag tror stenhårt på oss som lag och vill gärna vara med och bidra till lagets fortsatta utveckling även utanför fotbollsspelandet.

 

Michelle Andersson fick sin fotbollsfostran i unga ålder i Kvarnby IK och var klubben trogen fram till 2013 när hon som 17 åring tog klivet över till lokalrivalen Husie IF och var där en del av det A-lag som klättrade på ett imponerande sätt i seriesystemet hela vägen upp till division 1. Efter säsongen 2018 kände Michelle att det var dags att komma hem igen och har sedan 2019 varit en viktig kugge med sin erfarenhet och rutin trots sin ringa ålder i klubbens unga damtrupp. Att kombinera två uppdrag i Kvarnby IK blir något nytt och spännande i hennes fortsatta Kvarnbykarriär men det råder ingen tvekan om att klivet in i staben inte kommer påverka hennes eget fotbollsspelande som fortsatt är prio ett.

 

-Först och främst är jag fortfarande spelare och det tycker jag var väldigt viktigt i överenskommelsen. Utanför planen kommer jag att agera bollplank till Micke, Alle och övriga staben när det kommer till bland annat träningsupplägg och matchförberedelser samt att jag kommer kunna vara med och hålla i övningar under träningar om så behövs. Däremot kommer jag inte att vara delaktig i någon form vad gäller laguttagningar vilket jag känner är viktigt gentemot mina lagkamrater, säger Michelle och fortsätter:

 

-Jag ska helt enkelt bli en tydligare ledare i spelartruppen med närmre band till ledarna och för att hjälpa till med att maximera vår utveckling som lag. Förhoppningsvis blir det tydligt när jag är spelare och när jag är tränare. Under träningarna kommer min roll att skifta mellan spelare och tränare men väl i en övning som jag deltar i är jag spelare fullt ut. Det ska dock ligga närmre till hands att kunna påverka om feedback eller justeringar under träningen krävs. När vi väl kommer till match är jag spelare och då tar övriga tränare hand om coachning och disposition.

 

Under gårdagen blev spelartruppen informerad om Michelles inträde som assisterande tränare och såväl ledarstab som spelarråd har uttryckt sig väldigt positiva vilket även klubben är.

 

-Det blir helt perfekt att få in Michelle i tränarstaben samtidigt som hon fortfarande får möjlighet att agera spelare fullt ut och fokusera på det vid match. Även innan det nya uppdraget var hon en ledare i gruppen och en av de spelarna med mest erfarenhet efter flera seniorår och spel på en ännu högre nivå. För att vi ska kunna ta ytterligare kliv framåt tror vi att Michelle med sin erfarenhet och kunskap kan bidra till utveckling och dela med sig av sitt kunnande till sina lagkamrater, säger Uffe Jansson sport- och ungdomsansvarig Kvarnby IK.


Nyhetsarkiv
LB07 - Kvarnby IK 2-22022-04-20 12:25
Inför LB07 - Kvarnby IK2022-04-14 17:26
2022-02-22 17:50
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER