SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Kvarnby IK och Jenny Linnarsson överens om ett nytt kontrakt
2021-02-08 17:01

Kvarnby IK är glada att meddela att Jenny Linnarsson skrivit på ett nytt kontrakt med Kvarnby IK och stannar därmed kvar som spelare i klubben. 

Jenny Linnarsson anslöt till Kvarnby IK under slutet av förra säsongen efter att Pernilla ”Pelle” Nicklasson övertalat Jenny och Emma Qvick att göra comeback på fotbollsplanen. Trots viss tvekan till en början från Jennys sida lyckades hon bli övertalad och det dröjde inte länge innan hon insåg hur mycket hon hade saknat fotbollsspelande och tillhörandet av ett lag.


-Innan jag kom in i laget förra året hade jag inte spelat klubbfotboll på många år. Detta i kombination med att jag är mycket äldre än resten av laget och har ett livspussel med familj och små barn att anpassa mig efter gjorde mig till en början tveksam. Dock lockades jag samtidigt av att få spela sporten jag älskar och just den där känslan av få tillhöra ett lag igen är speciell, säger Jenny Linnarsson och fortsätter:


-Jag hade en bra dialog med Micke (huvudtränare dam) och tanken på att få spela md Pelle och Emma igen på äldre dar var svår att motstå. Det tog inte lång tid innan jag insåg att det gav mig otroligt mycket att få vara en del i detta fina gäng.


Fotbollskarriären inledde Jenny Linnarsson i Vellinge IF innan hon tog steget över till Malmö FF. Det är också i MFF som Jenny har fått merparten av sin fotbollsfostran genom alla ungdomslag och hela vägen upp till damlaget. Efter alla år i Malmö FF fortsatte fotbollskarriären för Jenny i Staffanstorps GIF, Husie IF, Lilla Torg FF och LB07.


-Det har blivit en hel del klubbar innan Kvarnby. Jag har spelat fotboll så länge och i fler år än vad mina lagkamrater är gamla, säger Jenny Linnarsson skämtsamt och fortsätter:


-Efter LB07 fick jag barn och har därefter hållit igång bollsinnet genom att spela i korpen med ett gäng gamla rävar som jag har spelat med genom åren.


Bortsett från rutin i massor besitter Jenny Linnarsson också en fantastisk fin blick för spelet och ett stort hjärta på fotbollsplanen. Hon berättar själv att varken tekniken eller löpstyrkan har varit hennes signum under karriären men däremot har hon alltid kompenserat detta med ett stort jävlar anamma och maximal inställning till varje match.


-Jenny är en skicklig och driven mittback som alltid gör allt för laget med sin uppoffrande spelstil. Hon har en fin spelintelligens och en bra passningsfot som kan öppna upp motståndarna med passningar genom mittfältet, säger Uffe Jansson sport- och ungdomsansvarig Kvarnby IK.  


När kontraktsförlängningen nu är i hamn ser Jenny fram emot att fortsätta vara en del av detta ständigt växande och utvecklande fotbollslag.


-Många tjejer i gänget är unga och har inte på långa vägar nått sin fulla potential som spelare ännu. Det är tydligt att laget har utvecklingspotential och inför kommande säsong går laget inte heller in som nykomlingar som gjordes ifjor vilket bör ha gett både mersmak och självförtroende, säger Jenny och avslutar:


-Bara på min korta tid under förra säsongen kunde jag se en tydlig utveckling på flera spelare och jag är helt övertygad om att deras utveckling kommer att fortsätta i år. 


Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER