SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Kvarnby IK förlänger med Ella Malmgren och Linnéa Karlsson
2021-01-27 18:12
Ella Malmgren och Linnéa Karlsson

Ella Malmgren och Linnéa Karlsson kommer båda fortsätta spela för Kvarnby IK i Division 3 kommande säsong. Kvarnby IK är mycket glada över att meddela att duon har skrivit på avtal för 2021. 

-Jag valde att förlänga med Kvarnby eftersom jag trivs väldigt bra i både laget och klubben. Därtill har vi en fantastiskt bra samanhållning i gruppen som gör att man trivs väldigt bra och hela tiden utvecklas otroligt mycket både som lag och individuellt som spelare, säger Linnéa Karlsson och får medhåll av Ella Malmgren som också tillägger:


-Kvarnby är en fotbollsklubb som står upp för oss damer och jämlikheten vilket är mycket uppskattat från samtliga tjejer i damlaget. Valet att förlänga med klubben var ett självklart val för mig och inte minst med tanke på att det alltid är kul att komma ner till träningarna. Det om något är något av det bästa som finns att ha den känslan i ett lag.


Linnéa Karlsson och Ella Malmgren gör tack vare sin kontraktsförlängning sig båda redo för sin fjärde raka seniorsäsong i klubben. Med tre raka seniorsäsonger i bagaget och trots att båda är födda 2001 har spelarna redan mycket erfarenhet och stött på flera seniorlag under åren. Precis som för många andra spelare sticker dock ett möte ut lite extra 2021.


-Såklart ska det bli väldigt spännande och en rolig utmaning att möte MFF i serien i år. Jag är oerhört taggad på den uppgiften men också på att återigen spela i Division 3 och se om det kan gå ännu bättre för oss i år. Det gick bra för oss förr året och vi utvecklas hela tiden därför ska det bli kul att se vad vi kan åstadkomma i år, säger Linnéa Karlsson.


-Som alla andra ser jag såklart fram emot att få lov att börja träna fotboll tillsammans som ett lag igen för att gå in med bra energi i kommande säsong. Jag har ett stort förtroende för alla i laget och tror att vi kan överträffa våra förväntningar gällande slutresultatet i serien, säger Ella Malmgren.


På fotbollsplanen har huvudtränare Mikael Andersson använt både Ella och Linnéa som offensiva krafter under fjolårssäsongen vilket också är roller båda två ser sig konkurrera i även 2021. Ella beskriver sig själv som en energisk spelare med sina spetsegenskaper i sin snabbhet och offervilja för laget medan Linnéa själv framhäver sina främsta egenskaper på planen som en fotbollsspelare med bra spelförståelse och en god passningsfot där hon under fjolåret tagit kliv högre upp i banan vilket hon också trivts väldigt bra med.


-Utan att bunta ihop Ella och Linnéa till en och samma spelare så är båda två spelare som har mycket energi, jobbar hårt för laget och har en tydlig löpvillighet för att ständigt sätta lagets bästa i fokus. Båda två har också tagit stora kliv under 2020 där vi hoppas kunna pressa ut ännu mer 2021, säger Uffe Jansson sport- och ungdomsansvarig och fortsätter:


-Linnéas utveckling som en mer defensivt präglad spelare under tidigare säsonger till att på allvar konkurrera som den löpstarka yttermittfältaren hon var ifjor är fantastiskt roligt att se. Ella å sin sida är ganska gjuten som ett offensivt hot med tanke på hennes snabbhet. Tyvärr kommer våren innehålla en hel del rehab för Ella men det öppnar bara upp för att vi kan ha en rejäl joker i henne inför hösten om inte annat.


Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER