SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Kvarnby IK lyfter upp Alexandra Weihs till A-laget
2021-01-20 14:12

Kvarnby IK är överens med anfallaren Alexandra Weihs om en permanent uppflyttning till klubbens damlag och Alexandra har samtidigt skrivit på sitt första seniorkontrakt med klubben. 

Alexandra Weihs har under 2020 tagit stora kliv i sin fotbollsutveckling och har redan under fjolåret spelat kontinuerlig A-lagsfotboll i Division 3 samtidigt som hon stått för flertalet fina och avgörande insatser i F15. Efter diskussioner mellan 2021 års F16 tränare, ledarstaben i dam, klubbens kansli och Alexandra samt hennes familj har beslut tagits om att till 2021 lyfta upp Alexandra permanent till damlaget men med fortsatt möjlighet till framförallt matchspel i sin ordinarie åldersgrupp.


-Det känns mycket bra och väldigt tryggt för mig och min fotbollsutveckling att fortsätta i min moderklubb Kvarnby IK. Att nu ta steget fullt ut till att spela seniorfotboll för att få den erfarenheten och utmaningen både mentalt och fysiskt känns väldigt kul och spännande, säger Alexandra och fortsätter:


-Att dessutom få chansen att ta del av kunskapen av mina mer erfarna medspelare är något som jag ser fram emot.


Alexandra Weihs, född 2005, är en snabb och aggressiv anfallare med en extremt stark vilja och ständig kämparglöd att ge allt för sitt lag och sina lagkamrater. Hon beskriver sig själv som en spelare som älskar att tävla och ta sig an utmaningar för att få ut sitt allra bästa av sig själv.


-I Alexandra har vi en väldigt stor talang som bara blir 16 år i år men som nu får chansen att ta klivet upp till fullträning med damlaget för att fortsätta sin fina utvecklingskurva och sakta men säkert förbereda sig för spel på ännu högre höjder, säger Uffe Jansson sport- och ungdomsansvarig Kvarnby IK och fortsätter:


-Det är en fantastiskt ödmjuk spelare som alltid tar jobbet och gläds åt laget och sina lagkamraters framgång samtidigt som hon själv är en otroligt vass målskytt och potentiell matchvinnare som jag tror att vi kan få mycket nytta av framöver.


Alexandra fortsätter berätta att hon är väldigt stolt över uppflyttningen och att hon ser fram emot seriespelet där bland annat matcherna mot Malmö FF kittlar lite extra.


-Just nu längtar jag mycket efter att få komma igång igen, bli utmanad på fotbollsplanen, få möjligheten att utvecklas och testa nya tricks med bollen som jag älskar. 


Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER