SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Välkommen tillbaka till Kvarnby IK, Matilda Paulsson!
2021-01-14 20:50

Kvarnby IK är glada att meddela att Matilda Paulsson har skrivit på för spel i föreningen till 2021. Den 23-åriga offensiva spelaren gör därmed comeback i Kvarnby IK och är tillbaka i moderklubben där allt började. 

-Det känns fantastiskt att vara tillbaka i Kvarnby. Det var här min fotbollskarriär började och tog fart och det var här jag växte upp. Det känns jättekul det här och att dessutom komma tillbaka till mina gamla hemtrakter för att spela känns klockrent, säger Matilda Paulsson.


Matilda Paulsson, född 7 november 1997, inledde sin fotbollskarriär i Kvarnby IK och tog redan i unga år sina första steg in på fotbollsplanen med en blå Kvarnbytröja på sig. Från Fotbollsskolan och fram till att Matilda var 15 år tillhörde hon KIK innan Matilda tog klivet över till LdB FC Malmö (tidigare Malmö FF och idag FC Rosengård) för att enligt egen utsago testa något nytt samtidigt som det stod klart att hon skulle börja på Malmö idrottsgymnasium.


-Det är härligt och riktigt kul att få in Matilda i damlaget. Dels med hennes stora kunnande och rutin trots sin unga ålder men också väldigt mycket för att det är en spelare som växt upp i klubben och i en familj som varit så involverad i föreningen. Att hon nu har hittat tillbaka hem känns fantastiskt, säger Uffe Jansson ungdoms- och sportansvarig Kvarnby IK och fortsätter:


-En spelare med bra spelförståelse och fin blick för spelet som kommer kunna göra skillnad på planen men också en glädjespridare som kommer kunna tillföra mycket utanför planen.


Redan vid 18-års ålder började Matilda Paulsson få skadeproblem när hon oturligt nog drog på sig en jobbig knäskada som höll henne borta från spel under lång tid med operation och rehab. Comebacken skulle dröja för Matilda som efter en långdragen rehabiliteringsperiod valde att lägga ner elitsatsningen och har sedan dess inte tillhört någon ny klubb förrän nu.


- Jag har väl egentligen hela tiden känt att jag ville börja spela klubblagsfotboll igen efter knäskadan men det har inte riktigt passat tidigare. Nu kände jag dock att det var dags och därför kändes också valet av att komma tillbaka till Kvarnby som en ren självklarhet, säger Matilda Paulsson och fortsätter:


-Dels för att jag har varit i klubben så många år och det var här allting började och dels för att jag tycker att det ska bli riktigt roligt att spela med många av de tjejer i damlaget som min mamma och pappa var med och introducerade till fotbollen när de drev Fotbollsskolan i Kvarnby på den tiden. Det är såklart också en trygghet att känna och framförallt ett härligt gäng tjejer att ansluta till. Nu hoppas vi bara att det blir en säsong 2021. Fotbollen är förtillfället inte det viktigaste men såklart längtar man till att dra igång med träningarna och träffa gänget. 


Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER