SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Julia Fallesen ny assisterande tränare i KIKs: damlag
2021-01-05 15:50

Julia Fallesen tar klivet över från spelarsidan och blir ny assisterande tränare i Kvarnby IK:s damlag. 

Julia Fallesen är 23 år gammal och anslöt inför 2020 års säsong som spelare till Kvarnby IK. Efter en skadefylld säsong väljer nu Julia att ta klivet över till att fokusera mer på tränarbiten när hon nu är ny assisterande tränare hos Kvarnby IK dam.

 

-Det känns superkul att vara klar som tränare inför årets säsong. Jag ser verkligen fram emot att komma igång ute på fotbollsplanen igen när planerna öppnar, säger Julia Fallesen.

 

Redan under fjolårssäsongen involverades Julia mer och mer i staben runt laget när skadorna inte gav med sig under hösten. Sin fotbollsfostran har hon annars fått med start i Strövelstorps GIF där hon startad sin fotbollskarriär som 5-åring. Därefter avverkade hon Hjärnarps GIF, Bjärelaget DFF och Ängelholms FF innan hon 2012 lämnade för Malmö och spel i FC Rosengård. I FC Rosengård fick hon en fin fotbollsutveckling med ett abrupt slut när hon 2017 fick stora skadeproblem som satte stopp för fortsatt fotbollsspelande innan hon försökte göra comeback 2020 i Kvarnby.

 

-Jag har haft en väldigt fin och rolig resa som fotbollsspelare. Med spel i många härliga lag och även fått äran att representera både Skåne och Sverige under min karriär, säger Julia och fortsätter:

 

-Ifjor tog jag en chansning mot att försöka göra comeback på fotbollsplanen och valde då att ansluta till Kvarnby. Chansningen gick väl inte riktigt hem fotbollsmässigt men istället har det nu gett mig denna möjlighet att ta klivet in på ledarsidan.

 

Julia fortsätter berätta om hur processen gick till när hon tillslut bestämde sig för att lägga mer krut på ledar- än spelarsidan. När skadorna spökade som mest under fjolårssäsongen och hon kände att hon hade något att bidra med till tränarstaben och spelarna fick hon blodad tand och ville gärna testa på att vara tränare när möjligheten dök upp fullt ut.

 

-Jag har ett bra samarbete med både Micke och Emma som är kvar i tränarstaben från förra året men framförallt var utvecklingen individuellt och tillsammans som lag enorm under hösten. Jag ser fram emot att vara en del av utvecklingen även nästa säsong där vi återigen får tampas med lagen i division 3, säger Julia och fortsätter:

 

-Det är ett helt fantastiskt lag med tjejer vilket i grund och botten var den givna orsaken till att det var ett så självklart val för mig att skriva på för Kvarnby IK. Dessutom ser jag stora möjligheter att kunna påverka och utveckla klubben och flick- samt damfotbollen här tillsammans med hårt arbetande människor med stora ambitioner vilket jag trivs med.

 

Uffe Jansson, sport- och ungdomsansvarig i Kvarnby IK, är väldigt nöjd över att allting nu är klart med Julia och att hon fortsätter i klubben även om spelarkarriären förtillfället är något på paus.

 

-Julia är en ambitiös och målmedveten ung tjej med stor fotbollskunskap och erfarenheter från spel i bland annat FC Rosengård som kommer att kunna bli användbar att dela med sig av hos oss och vårt damlag. När hennes skada just nu hindrar henne från fortsatt fotbollsspelande är det härligt att hon så tydligt deklarerat att hon vill vara kvar runt laget och förmedla sin kunskap till truppen i rollen som assisterande tränare.

 

Kvarnby IK är glada att hälsa Julia Fallesen välkommen till föreningens damlag som assisterande tränare!


Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER