SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Alexander Engman ny assisterande tränare i Kvarnby IK
2020-12-04 13:00

Kvarnby IK internrekryterar Alexander Engman till rollen som assisterande tränare i föreningens damlag samtidigt som det nu också står klart att han fortsätter som ungdomstränare med sikte på F16 med sitt F05-06. –Att förlänga mitt kontrakt med Kvarnby tvekade jag faktiskt inte en sekund på. Det är en fantastisk klubb som den senaste tiden jobbat hårt för att utveckla både vår dam- och flickverksamhet vilket jag tycker är helt rätt, säger Alexander Engman. 

Alexander Engman har varit verksam i Kvarnby IK:s ungdomsverksamhet sedan 2016 med flera olika roller och ansvarsområden men hela tiden involverad i klubbens tjejfotboll. I oktober 2018 fick han chansen som huvudansvarig tränare för F05-06 vilka han därefter har lett med bravur tillsammans med sin assisterande tränare och lagledare Ola Gröhn. Det fina arbetet resulterade bland annat i utmärkelsen årets ungdomsledare till Alexander Engman 2018 av Skånes Fotbollförbund.


-Att fortsätta som huvudtränare i nästa års F16 var det ingen som helst tvekan om. Jag trivs fantastiskt bra med ”mitt” lag och jag är rätt säker på att spelarna trivs med mig också. Kemin har alltid fungerat bra mellan mig och spelarna vilket har gjort det lärorikt och roligt både för dem och mig, säger Alexander Engman och fortsätter:


-När möjligheten dessutom dök upp om att kunna kombinera huvudtränarrollen i F16 med att kliva in fullt ut som assisterande tränare i damlaget var det som om allt föll på plats. Att stå med en fot i damlaget och en fot i vårt äldsta ungdomslag tror jag kommer bli väldigt givande både för mig och kanske framförallt våra unga talanger i F16 som genom lärlingssystemet får en extra utmaning med både träning och match på seniornivå. Med mig som direktlänk mellan lagen tror jag att vi kan ge spelarna möjligheten till en otrolig utveckling.


Alexander Engman fortsätter också att berätta att han nu gärna tar emot nya spelare till nästa års F16 som är intresserade av att både spetsa och bredda laget samt få en möjlighet att konkurrera upp mot damlaget i lärlingssystemet. 


Redan under 2020 har Alexander Engman delvis involverats i damlaget när han frivilligt hjälpt till och stöttat vid behov. Tanken är dock till 2021 att han ska kunna ta ännu större kliv, ansvar och ha ett större inflytande i sin roll som assisterande tränare. Förutom huvudansvaret i F16 kommer Alexander Engmans nya arbetsuppgifter bestå av att hjälpa A-truppen yngsta spelare med individuell utveckling i form av återkoppling och stöttning samtidigt som han kommer agera rakt under damernas huvudtränare Mikael Andersson. Målet är att göra steget mellan ungdomsfotbollen och A-laget så mjukt som möjligt för att utveckla varje spelare så långt det är möjligt.


-Att  fortsätta ta kliv inom damverksamheten föll väldigt naturligt för mig i min ambition att fortsätta utvecklas som tränare. Det blir en härlig utmaning att kombinera F16 med dam och att få ta det här klivet i Kvarnby IK som jag trivs så otroligt bra i känns fantastiskt. Jag har varit med och drivit flickfotbollen framåt i Kvarnby och nu vill jag vara med och hjälpa till att driva utvecklingen framåt även inom seniorfotbollen, samtidigt som jag inte ska släppa ungdomsfotbollen, säger Alexander Engman.


Alexander Engman, född 1997, är en relativt ung tränare med flera års tränarerfarenhet som menar själv att han ser fram emot att växa i sin tränarroll sidan om föreningens utveckling. Utvecklingspotentialen är också en av de mest intressanta ingredienserna menar ungdomsansvarig Uffe Jansson.


-Det är fantastiskt att Alle fortsätter i vår förening som tränare och nu också ska ta kliv inom seniorfotbollen och från 2021 involveras i både F16 och dam. Alle är en otroligt duktig tränare med stor potential och en fantastisk ambition i allt han gör. Det ska bli riktigt spännande att följa och stötta hans fortsatta resa i klubben, säger Uffe Jansson.


Kvarnby IK har många unga spelare i damlaget och redan i år har flera spelare från Alexander Engmans F05-06 fått chansen både vid träning och match hos damerna. Det är en rolig utmaning att få samtliga spelare att växa och just varje spelares individuella spelarutveckling är något som Alle menar är något han kommer lägga mycket energi på.


-Det roligaste av allt kommer att vara att få jobba med två trupper som har en otrolig utvecklingspotential där jag kan jobba md att finslipa dessa spelare och förfina deras spetskompetenser som kommer krävas för att lyfta lagen till nästa nivå. Min vinnarmentalitet är något jag hoppas kunna sprida till samtliga spelare från sidlinjen och tillsammans med övriga ledarstaben se till så att vi vinner ännu fler matcher 2021 än vad vi gjorde 2020. 


Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER