SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Kvarnby IK och Mikael Andersson överens om förlängning
2020-11-30 17:25

Kvarnby IK har valt att förlänga med damernas huvudtränare Mikael Andersson som efter debutåret i Division 3 nu ser fram emot att ta nya kliv tillsammans med truppen och övriga ledarstaben. 

Mikael Andersson gjorde inför 2020 comeback i Kvarnby IK efter 21 år på annat håll med bland annat flera uppdrag i Vellinge IF där han hade varit verksam som alltifrån ungdomsledare och ansvarig för fotbollsskolan till styrelseledamot, sportchef och damtränare. Comebacken i Kvarnby IK blev väldigt lyckad med en delad femteplats i Division 3 Sydvästra och nu står det alltså klart att Micke kommer träna laget även 2021.


-Det känns väldigt bra att fortsätta i Kvarnby IK och just det här lagt. Att träna ett fotbollslag är något av det roligaste jag vet och när man dessutom från träna det coolaste damlaget så kan man skatta sig lycklig över att ha det bästa tränarjobbet för mig, säger Micke Andersson.


Vid sin sida under årets säsong klev också Mickes dotter Emma Andersson in i ledarstaben som assisterande tränare. Att hon ville fortsätta jobba ihop men med ett större ansvar för fysen tillsammans med att hela truppen är intakt var två av de starkaste anledningarna till att Micke själv ville fortsätta och förlängde kontraktet.


-Vi är inte färdiga med varandra här! När Emma ville fortsätta och det ser lovande ut med två nya assisterande tränare in var valet för mig enkelt. Vi har därtill en fantastisk trupp att arbeta med som är riktigt spännande med en härlig mix av unga spelare kryddat med ett par lite äldre.


-Om hela laget tillsammans bara kan förstå hur bra vi verkligen är och fortsätter utvecklas både individuellt och som lag blir vi svårslagna 2021. Jag älskar verkligen att jobba med det här laget och se oss ta steg framåt ihop, säger Micke Andersson.


Målsättningen inför 2020 var att klara nytt kontrakt i Division 3 vilket med facit i hand säkrades redan i den första omgången när laget bortabesegrade Svenstorps IF som tillslut slutade på noll poäng.  Efter att KIK länge haft häng på den absoluta toppen slutade laget på en delad femteplats när säsongen kunde summeras. En tabellplacering som nu blir en bra måttstock för laget inför 2021.


-Egentligen visste vi inte riktigt vilken kvalitet motståndarna skulle hålla i trean men hela laget har växt under året som gått. Självförtroendet och självkänslan har växt enormt och hela laget har utvecklats fantastiskt mycket 2020, säger Micke Andersson och avslutar:


-Nu hoppas jag snart att vi får lov att börja träna igen och därefter ser jag fram emot en säsong som jag hoppas kan innehålla både träningsläger, ordentliga träningar ihop, ett fortsatt utvecklat spel och härliga segrar med mycket glädje.  


Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER