VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Kvarnby IK
2 - 2
NK Croatia
Kvarnby IK2 - 2NK Croatia

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 augusti, 11:00
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130332055
Samling:09:30
Kvarnby IK - NK Croatia 2-2
2020-08-18 13:02

Kvarnby IK spelade oavgjort hemma mot NK Croatia i den andra omgången av Division 3 Sv. 

Efter förra veckans bortaseger i premiären mot Svenstorps IF var det under söndagen äntligen dags för hemmapremiär för KIK. Laget var fyllt av självförtroendet efter premiärsegern med fint spel och ett härligt resultat i bagaget att ta med sig.

 

-Vi hade stora förväntningar på oss själva inför matchen och inledde också bra även om det var lite krampaktigt, säger Mikael Andersson huvudtränare Kvarnby IK.

 

Första 15 minuterna dominerade KIK matchbilden helt och hållet. Gästerna spelade en ganska enkel och primitiv fotboll med fysiskt spel, långa bollar och låg väldigt kompakt med laget. När halvtimmen var spelad lyckades Croatia från ingenstans med en offensiv räd som resulterade i 0-1 och bortaledning.

 

Gästernas ledning skulle dock inte hålla längre. Bara två minuter efter ledningsmålet svarade KIK när Alexandra Weihs slet sig fri och behärskat satte dit kvitteringen till 1-1. Kvitteringsmålet gav Kvarnby energi och jakten på ett ledningsmål innan halvtidsvilan gick igång men spelet hackade något för hemmalaget.

 

-Vi pratar hela tiden om att hitta luckor att löpa i men det stämde inte riktigt under matchen, säger Mikael Andersson och istället för se sitt lag göra ledningsmålet var det gästande NK Croatia som kunde göra matchens tredje mål strax innan halvtidsvilan.

 

I halvtid var Kvarnby övertygade om att man var det bästa laget för dagen och skulle stenhårt gå för kvittering och segermål.

 

-Det finns så mycket go i dessa tjejer och hela detta laget att vi var övertygade om att vi skulle vinna matchen under halvtidsvilan, säger Mikael Andersson.

 

Andra halvlek var också en enda lång massiv press från hemmalaget. Anfallen avlöste varandra men bollen ville inte in i nätmaskorna bakom Croatias målvakt. Mot slutet av halvleken när utdelningen fortfarande inte kommit valde KIK ledarna att skicka upp mittfältsdirigenten Michelle Andersson som forward för att med sin spelförståelse och passningsskicklighet ge medspelarna större ytor.

 

Kvarnby IK gav aldrig upp och strax innan klockan tickat upp på 90 minuter pressade Alexandra ”Alex” Weihs gästernas målvakt så pass bra att målvakten rensade bollen rakt på henne och in i mål. Glädjen var enorm i KIK och ytterligare ett mål hängde i luften.  Under slutminuterna lyckades KIK vaska fram två heta lägen men segermålet uteblev och istället slutade matchen 2-2.

 

-Dessa tjejer är helt fantastiska på att stötta och jobba för varandra. Att fortsätta pressa på trots att målen uteblev under den andra halvleken är otroligt starkt och att aldrig ge sig förrän slutsignalen ljuder är väldigt imponerande, säger Mikael Andersson och fortsätter:

 

-Trots att vi i våra egna ögon hade en dålig dag så spelar vi oavgjort mot ett smart spelande Croatia. Som ”Kjelle” (Michelle Andersson) sa efter matchen ”är detta vår lägstanivå så är det bra”.


Division 3 Sydvästra

Kvarnby IK - NK Croatia 2-2 (1-2)

Målskyttar KIK: Alexandra Weihs (2)

Bäckagårds IP

Söndag 16 augusti 11:00 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER