Plats:Svenstorps IP A-plan
Matchnummer: 130332046
Svenstorps IF - Kvarnby IK 0-2
2020-08-11 11:42

Kvarnby IK tog tag i taktpinnen direkt och släppte aldrig taget om den när det blev seger med 2-0 i seriepremiären borta mot Svenstorps IF. En seger som gav laget enorm energi och en härlig boost för självförtroendet och fortsättningen.

Äntligen var det seriepremiär, och som alla hade väntat! Kvarnby IK åkte till Svenstorp i högsommarvärmen och trots segern i genrepet mot Lindeborgs FF var huvudtränare Mikael Andersson full av frågor och osäkerhet inför matchen:

-Sedan allt stod klart i juni att första seriematchen skulle spelas borta mot Svenstorp har matchen konstant snurrat  mitt huvud. Hur är motståndet? Har vi tränat rätt och jag förberett laget på rätt sätt? Är vårt unga lag mogna för att klara av division 3? Men framförallt vem ska spela i denna jämna och träningsflitiga grupp?

Inte nog med att Mikael Andersson var spänd av förväntan inför seriepremiären så dök det upp ett par sena avhopp och återbud till lördagens match så sent som på torsdagsträningen.

-Tyvärr var det ett par tjejer som var tvungna att jobba och några skador som störde, inte minst på Kjelle (Michelle Andersson) som gav mig huvudbry. På fredagseftermiddagen hade vi endast 13 spelare med och med tanke på värmen som utlovats kändes det tufft, berättar Mikael Andersson och fortsätter:

-Sån tur var så ställde Pernilla ”Pelle” Nicklassson, ledare i F07/08, upp och med lite övertalning så fick vi också med oss otroligt spännande Leona Zuta från vårt F15-lag.

Trots allt var det Kvarnby IK som, först på plats i Svenstorp, hade mest glöd i blicken när domaren blåste igång matchen. Nu skulle huvudtränare Mikael Andersson få svar på alla sina frågor som han gått och funderat på ett par månader. Tidigt skulle det också visa sig att hans lag var så bra som han hade hoppats och trott. Kvarnby IK förde spelet från start med stort bollinnehav och flera heta målchanser. Närmast ett ledningsmål i den första halvleken var Charisse Bernal Guyong efter en utsökt framspelning av Pernilla ”Pelle” Nicklasson men avslutet gick i stolpen.

-Det hade inte varit orättvist om vi lett matchen med 2-3 mål efter den första halvleken. Så dominanta var vi och det hade vi förtjänat, säger Mikael Andersson.

Efter spelövertaget i den första halvleken var Kvarnby IK ense om att denna match skulle laget ta med sig tre poäng hemifrån. Värmen till trots så fortsatte KIK den andra halvleken som den första slutade med övertag Kvarnby men med ännu mer och högre press. Ett bortamål hängde i luften när Kvarnby fick frispark en bit utanför straffområdet. Kapten Clara Schagerström stegade fram mot bollen och skickade iväg en projektil som hemmamålvakten inte kunde hålla och 0-1 var ett faktum.

Kvarnby IK ville dock ha mer och fortsatte att rada upp målchanser i jakten på dagens andra mål. Hemmalaget blev hårt tillbakapressat av ett frenetiskt KIK som verkligen ville visa att man är en nykomling i division 3 som är här för att stanna. Med dryga tio minuter kvar kom också så spiken i kistan när unga Parina Askari kämpar och sprintar sig loss i ett friläge som hon behärskat förvaltar och kan göra Kvarnbys andra mål för dagen.

Efter flera månader av ovisshet och tillslut en lång väntan på seriepremiären visade Kvarnby IK att man definitivt har i division 3 att göra. Slutresultatet skrevs till 2-0 vilket var klart i underkant.

-Motståndarna var bra men vi var bättre. Vi var tränade för 90 minuter vilket vi framförallt kände sista 15 minuterna när vi sprang sönder Svenstorp. Vi är inte för unga för denna utmaning. Denna glöd och vilja med bra spel som krydda gör att det känns som om vi kan räcka långt, säger Mikael Andersson och avslutar:

-Jag vill berömma laget för en jäkligt bra match där vi spelar en grymt roligt fotboll och jag måste också passa på att berömma klubbens F15 tränare Alexander Engman för sitt fantastiska jobb med de yngre tjejerna som kom in och gjorde fantastiskt bra ifrån sig. Nu landar vi och laddar om för första hemmamatchen mot Croatia på söndag.