SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Varmt välkomna hälsar vi Kvarnby IK:s nya tränarduo!
2019-12-19 14:54

Mikael Andersson heter Kvarnby IK:s nya huvudtränare på damsidan. Han ansluter direkt till laget när träningen startar upp igen efter årsskiftet. Vid sin sida som assisterande får han sin egen dotter Emma Andersson som också hon är klar från starten av 2020. 

-Det känns både otroligt kul och väldigt pirrigt att ta över ansvaret i Kvarnbys damlag. Att dessutom få göra det tillsammans med sin dotter gör att det inte kan bli bättre, säger Mikael Andersson väldigt nöjt när allt är klart.

 

Mikael Andersson 54 år gammal återvänder till Kvarnby IK efter 21 år på annat håll. Redan som 9-åring kom Mikael Andersson i kontakt med KIK för första gången när han började spela i ett utav klubbens pojklag. Han var Kvarnby troget genom samtliga ungdomsår och gick igenom varje åldersgrupp hela vägen upp till A-laget. 1998 gick flyttlasset till Vellinge och därmed tog också karriären i Kvarnby IK stopp.

 

Även om det blev stopp, om än ett tillfälligt, i Kvarnby IK tog Micke inte uppehåll från fotbollen bara för att han flyttade. Istället blev Vellinge IF hans nya fotbollshem där han mer eller mindre sedan uppbrottet från KIK varit verksam. I Vellinge har han under åren testat på flera olika roller. Alltifrån ungdomsledare och ansvarig för fotbollsskolan till styrelseledamot, sportchef och tillfällig damtränare. I Kvarnby IK blir Micke dock en permanent lösning och värdig efterträdare till Andreas Niss och Stella Rashid.

 

-Precis som jag trodde och hoppades på var det som att komma hem igen när jag nu är tillbaka i Kvarnby IK. Mottagandet har varit helt fantastiskt, både från klubb och spelartrupp, säger Micke och fortsätter:

 

-Egentligen var jag inte helt 100% säker på om jag skulle återvända till något som varit så bra i Kvarnby IK men min dotter, Emma, först och främst och därefter det fina mottagandet av tjejerna i damlaget fick mig att bestämma mig. Att få jobba tillsammans med min dotter triggade igång mig och när vi hade träffat tjejerna i laget bestämde vi oss direkt att tacka ja om vi skulle få frågan. Så blev det och nu är vi här. Jag måste också tillägga att klubbens ordförande Ann (Åhman) gav både mig och Emma ett jäkligt bra intryck viket såklart är oerhört positivt.

 

Under sina många år inom fotbollen och inom flera olika roller har Micke en tydlig bild över hur han vill bygga laget och hur han vill att spelet ska se ut. För både han och Emma ligger en otrolig viktig del i att bygga vidare på den fina lagsammanhållning som finns och som byggts upp av klubbens tidigare tränare. Ett lag som trivs och jobbar hårt för varandra ser de nya tränarna som två vitala delar. På fotbollsplanen vill Micke se ett tekniskt anfallsglatt offensivt spel med en bra balans genom alla lagdelar där spelarna tar jobbet för laget.

 

-Tillsammans med Emma och tjejerna ser jag fram emot att jobba för att vi ska spela en rolig och effektiv fotboll. Vi ska ha hög nivå och stämning på både träningar och matcher. Det ska vara kul att spela fotboll i Kvarnby IK, och för oss gäller det att jobba för att det ska vara kul att spela i Kvarnby IK:s damlag. Lyckas vi med dessa bitar kan vi förhoppningsvis vinna många fotbollsmatcher och locka en hel del åskådare till våra matcher också, avslutar Micke.

 

-Micke visade direkt ett väldigt seriöst och ambitiöst intryck. Hans mångåriga erfarenheter från flera olika roller inom fotbollen, erfarenheten av damfotboll och teamet som presenterades med honom och Emma i spetsen blev så pass intressant för oss att det här känns helt rätt, säger Ann Åhman, ordförande Kvarnby IK, och fortsätter:

 

-Deras synsätt och arbete tror vi kommer att passa bra in i damlaget. Sen är det såklart positivt att Micke har en gedigen Kvarnbybakgrund med sig och inte minst att han, Emma och tjejerna i laget klickade så pass bra som de gjorde när de träffades första gången.

 

Kvarnby IK hälsar Mikael Andersson och Emma Andersson varmt välkomna till föreningen!


Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER