SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Tack för er tid i Kvarnby IK, Andreas Niss och Stella Rashid!
2019-12-13 09:47

Efter fyra säsonger står det nu klart att Kvarnby IK dam till nästa år kommer att ha en ny röst som tränare i omklädningsrummet. Andreas Niss och Stella Rashid har efter en fantastisk resa bestämt sig för att lämna över stafettpinnen för nya utmaningar i livet. 

-Jag vill rikta ett stort tack till spelare, ledare och personal i Kvarnby IK för de fyra säsonger som jag har fått vara delaktig som tränare i föreningen. Tillsammans har vi gjort en fantastisk resa som slutade i att damerna till slut fick chansen att gå upp till Division 3, säger Andreas Niss

 

Hösten 2016 plockades Andreas Niss in som ny huvudtränare för Kvarnbys flickor 00/02. Laget hade efter några riktigt fina år som ungdomslag tappat ett antal spelare och när ”Nisse” klev in som huvudansvarig var det inte ens säkert att den 13 personer stora truppen ens skulle kunna få ihop ett lag att ställa på planen till året därpå. Den då oprövade Andreas Niss sattes i en tuff sits men tillsammans med ett otroligt målmedvetet och sammansvetsat lag gav man inte upp. Om ”Nisse” var oprövad som tränare så kompenserade han det tusentalt med engagemang, ett brinnande fotbollsintresse och en vilja av att ge tjejerna chansen att fortsätta spela tillsammans. När 2017 summerades var truppen uppe i hela 25 spelare och därtill under resan hade också tränarkollegan Stella Rashid kommit in. I Stella kompletterades Nisse på ett utomordentligt sett. Med en enorm vinnarskalle, ett band till tjejerna som växte sig starkare och starkare och en hunger om att ständigt se möjligheter.

 

Även om det var ett tufft år på planen 2017 när laget spelade i en ruskigt svår F17 serie som ett år yngre tog tjejerna hela tiden kliv tillsammans med sin tränarduo och till 2018 års säsong bestämde laget sig tillsammans för att ta klivet upp till damernas div 4. Det var tjejernas och tränarnas beslut. Klubben stod bakom laget oavsett vart man önskade att spela. Debutsäsongen i div 4 slutade med en beundransvärd femte plats i tabellen. Detta unga Kvarnbylag hade verkligen visat att man var redo för seniorlagsfotboll. Till årets säsong var tanken att laget skulle hamna på en bättre placering än 2018 men tillslut blev det på nytt en femte plats. Mot topplagen var det Kvarnby IK som stod för bäst motstånd men i ett par matcher syntes kanske orutinen igenom när laget var favoriter och inte kunde förvalta detta varje gång. Ett par veckor efter att seriespelet tog slut stod det dock klart att KIK fått en friplats upp till division 3. För allt slit, för all kärlek till laget och varandra och för den fotboll man presterat i sina bästa stunder var detta väl värt! Kvarnby IK dam spelar i division 3 nästa år.

 

-Det engagemang som Stella och Nisse har lagt ner på laget har varit helt fantastiskt. Vilken resa laget har gjort tillsammans och vilket jobb dessa båda tränare har gjort med tjejerna, både på och utanför fotbollsplanen, säger Ann Åhman ordförande Kvarnby IK.

 

När träningen drar igång i januari igen kommer en ny tränarduo att vara på plats för att ersätta Andreas Niss och Stella Rashid. Vi ser redan nu fram emot 2020 men såklart kommer såväl laget som klubben att sakna dessa otroligt engagerade ledare som bidragit med så ofantligt mycket till tjejernas utveckling och att klubben återigen fick ett damlag.

 

-Vilken resa det här har varit! Jag är både stolt, tacksam och glad över att jag har fått vara en del av detta lag. Att vara med när de gick från ett flicklag till ett damlag och framförallt fått se och vara delaktig i den enorma utveckling som de gått genom under åren som gått. Jag trodde aldrig att det skulle vara såhär svårt att ta beslutet att faktiskt lämna, men gemenskapen och sammanhållnigen som man har på fotbollsplanen tillsammans är oslagbar, säger Stella Rashid avslutningsvis.

 

Kvarnby IK vill rikta ett enormt tack till Nisse och Stella och önska de båda ett stort lycka till i framtiden!  


Nyhetsarkiv
LB07 - Kvarnby IK 2-22022-04-20 12:25
Inför LB07 - Kvarnby IK2022-04-14 17:26
2022-02-22 17:50
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER