Matchnummer: 130342081
Samling:13:00
Malmö City FC - Kvarnby IK 4-3
2019-08-11 17:29
Kvarnby åkte på en rejäl käftsmäll i återstarten av Division 4. För första gången någonsin förlorade man mot Malmö City när hemmalaget vann med 4-3.
Det var rejäl berg- och dalbanefotboll på Sorgenfri IP denna soliga söndagseftermiddag. Efter en jämn inledning tog Malmö City ledningen. Det blåklädda kvarnbylaget kunde liknas vid statister och det försvarsspelet som såg så solitt ut under vårens lämnade nu plötsligt en del övrigt att önska. Kvarnby jobbade sug dock in i matchen och Elemina Olofsson kunde kvittera när hon ”ryggade” in en hörna direkt i mål. Kvarnby vände också matchen när man tog ledningen med drygt tio minuter kvar av den första halvleken bär dagens vikarierande anfallare Charisse Bernal Guyong kontrade in 1-2 efter ett fint Kvarnbyspel. Där och då hade bortalaget kontroll på händelserna men självförtroendet skulle få en sig en ny törn när Malmö City kvitterar i halvlekens sista sekund när man ostört kunde placera in 2-2 bakom Narges Rahmani.
     Andra halvlek är också ganska så jämn och Kvarnby skapar tillräckligt mycket för att ta ledningen men istället är det hemmalaget som snyggt utnyttjar ett nytt felpass från KIKs sida och ställer om och kan knoppa in 3-2 från nära håll. Kvarnby blir något chockade och istället för organiserat spel präglas slutet av andra halvlek av mycket chansspel från båda lagen utan någon egentlig struktur. Kvarnby lyckas pressa in en kvittering när Michelle Andersson håller sig framme på målvaktsretur. Kvarnby fortsätter trycka på för ett nytt ledningsmål men med ett par minuter tar hemmalaget åter ledningen när en långboll studsar i Kvarnbys straffområde och en City-spelare hinner först och kan nicka in 4-3.
     Kvarnby går febrilt framåt i slutändan för att få till ytterligare en kvittering men Malmö City vinner den här drabbningen, till kvarnbyspelarnas oerhörda förtret. Tränaren Andreas Niss summerar matchen:
- Det känns som att det är första gången vi spelar ihop idag. Vi gör många misstag idag, både individuellt och kollektivt. Tre mål ska räcka för att vinna den här matchen men sättet vi försvarar oss på samt vårt presspel är under all kritik och det blir alldeles för enkla mål bakåt. Vi får gå tillbaka till grunderna och sätta dem innan vi jobbar vidare med något annat, berättar en väldigt uppgiven kvarnbytränare.