SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Niss: ”-Vi är väl där vi vill vara”
2019-07-02 12:07
Kvarnbys damer går in i den sista träningsveckan innan ett välbehövligt uppehåll. Tränare Andreas Niss ser tillbaka på en vårsäsong där han summerar lagets insats som klart godkänd.
Sommarvärmen gör sitt för att trötta ut Kvarnbyspelarna denna sista träningsvecka. Som tur är så står det inte så intensiv träning på schemat utan upplägget säger glädje och återhämtning. En intensiv vårsäsong är över där Kvarnby efter ett direkt uttåg ur DM-gruppspelet nu parkerar på fjärde plats i Division 4 Sydvästra.
- Vi är väl där vi vill vara. Jag tycker att vi under långa perioder har varit stabila och tagit ytterligare små kliv i vår utveckling. Vi hade inför säsongen som målsättning att bli topp fyra så vi är väl där vi vill vara, menar ”Nisse”
Vad är du mest nöjd med?
- Just det faktum att vi är stabila. Vår högstanivå är bra. Då är vi nästan ett Division 3-lag vissa stunder. Det och att flera spelare kan leverera. Vi står inte och faller med en eller två spelare. Sen har vi bara släppt in mål i två av elva matcher vilket är starkt. Å andra sidan släppte vi in totalt hela nio mål i de matcherna.
- Men överlag så är jag väldigt nöjd med vårt kollektiv. Både offensivt och defensivt.
Vad kan förbättras?
- Vår lägstanivå behöver höjas. Vi behöver bli lite tuffare, men framför allt effektivare. Med lite flyt hade vi kunnat ha fyra poäng till. Jag tänker på matcherna mot Holma-Kroksbäck och Lindeborg där vi borde ha vunnit. Sen samtidigt vann vi hemma mot Gislöv i en match som mycket väl hade kunnat sluta oavgjort. Det är väl sådant som jämnar ut sig över en säsong, gissar Niss, som annars egentligen bara ser två rejäla plumpar i vårprotokollet:
- Bortamatcherna mot Nike och Åkarp. Där släppte vi in alla nio mål under våren. Nike borta blir vi helt utspelade och gick in med lite fel taktik. De var ruggigt bra då. Mot Åkarp är det ett under att vi förlorar sett till matchbilden men likväl stod det 3-1 på resultattavlan efter matchen.

Kvarnby har åkt på båda sina två förluster på bortaplan medan man fortsatt är obesegrat på hemmaplan utan att ha släppt in ett enda mål på Bäckagård i seriespelet. Laget parkerar alltså på en fjärdeplats, dock en bit efter topptrion där Gislöv för tillfället leder serien, dock med fler matcher spelade än övriga lag. ”Nisse” tror att det blir en jämn kamp mellan Husie och Nike om seriesegern. På frågan om var Kvarnby hamnar svarar han ganska självsäkert.
- Det är en besvikelse om vi blir sämre än vad vi ligger just nu. Så mycket kan jag säga.

Damerna återstartar träningen igen måndagen den 29 juli. Första seriematchen efter uppehållet blir matchen mot Malmö City söndagen den 11 augusti.


Fotnot: Efter denna intervju meddelade Skånes Fotbollsförbund att Lindeborgs anmälan mot Holma-Kroksbäck, där de sistnämnda ska ha använt en annan spelare än den som stod i laguppställningen, gått igenom. LFF tilldöms därmed segern med 3-0 i en match som annars slutade 3-3 varpå Lindeborg passerade Kvarnby i tabellen, dock med en match mer spelad.

Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER